Ν. Ανδρουλάκης: Να μην στρουθοκαμηλίζει η διεθνής κοινότητα στις απειλές των Τούρκων

Ν. Ανδρουλάκης: Να μην στρουθοκαμηλίζει η διεθνής κοινότητα στις απειλές των Τούρκων

Δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές δραστηριότητες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου, διαμήνυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στο τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν» το οποίο αποπλέει σήμερα για την Ανατολική Μεσόγειο. Κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μην στρουθοκαμηλίζει μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «ο σημερινός απόπλους του τουρκικού γεωτρύπανου «Αμπτνούλ Χαμίντ Χαν» από το λιμάνι της Μερσίνας και οι απειλές για έρευνες αποτελούν μια νέα σημαντική κλιμάκωση από την τουρκική ηγεσία.

«Η πολιτική του κατευνασμού είναι αδιέξοδη. Απαιτούνται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αποτροπής, που θα αναδεικνύουν ένα αρραγές μέτωπο προστασίας του διεθνούς δικαίου, όπως είναι η επιβολή εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία από τις ευρωπαϊκές χώρες» πρόσθεσε και τόνισε καταλήγοντας:

«Οι Έλληνες δεν ζητάμε αλληλεγγύη, αλλά την απαιτούμε αφού άλλωστε την προσφέρουμε απλόχερα σε ανάλογες περιπτώσεις, που διακυβεύουν την ασφάλεια της ΕΕ.».