Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, 13:39

-A +A

Ν. Μηταράκης: Φύλαξη συνόρων και άμεσες επιστροφές μεταναστών

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, 13:39
Ν. Μηταράκης: Φύλαξη συνόρων και άμεσες επιστροφές μεταναστών
-A +A

Στη Σάμο βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης, προκειμένου να συναντηθεί με κατοίκους του νησιού που συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω από τη νέα δομή μεταναστών στη θέση Ζερβού, σύμφωνα με το politischios. 

Όπως εξήγησε στους κατοίκους της Σάμου, βασικός στόχος της Κυβέρνησης είναι ο περιορισμός των ροών από τα έναντι τουρκικά παράλια. Γι αυτό το λόγο, όπως είπε, απαιτείται πιο εντατική φύλαξη των συνόρων με παράλληλη ενίσχυση σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό αλλά και δημιουργία κλειστών κέντρων ώστε να σταλεί το μήνυμα ότι όποιος δεν δικαιούται  ασύλου θα επιστρέφει άμεσα πίσω.

Ο Νότης Μηταράκης παραδέχθηκε ότι η τελευταία επιστροφή των 11 παράνομων μεταναστών από τη Μυτιλήνη προς την Τουρκία ήταν εξαιρετικά λίγοι σαν αριθμός, όμως τόνισε ότι το σημαντικό είναι ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε να ξεκινήσει τις επαναπροωθήσεις προς την απέναντι πλευρά του Αιγαίου.

Ο Υπουργός χαρακτήρισε ως επαρκές χρονικό διάστημα, το χρονικό περιθώριο που δίνει ο νόμος για την κράτηση ατόμων, λέγοντας ότι μέσα σε αυτόν τον χρόνο θα κρίνεται ποιος δικαιούται διεθνούς προστασίας και ποιος πρέπει να απελαθεί.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι εξέφρασαν την κατηγορηματική άρνησή τους στη γιγάντωση του υπό κατασκευή hotspot καλώντας τον Υπουργό να επισκεφθεί την πόλη της Σάμου αλλά και το Νοσοκομείο που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του μόνιμου πληθυσμού εξαιτίας του μεταναστευτικού.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα