Μ.Σπυράκη: Η ΝΔ πρέπει επειγόντως να διατυπώσει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης

Μ.Σπυράκη: Η ΝΔ πρέπει επειγόντως να διατυπώσει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης

"Η ΝΔ θα πρέπει επειγόντως να διατυπώσει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης" είπε η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, η οποία χαρακτηρίζει αναγκαία την επανεκκίνηση του κόμματος.

Μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση" του Κώστα Μπλιάτκα είπε ακόμα ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των υποψηφίων και δίνοντας το νέο ιδεολογικό στίγμα του κόμματος είπε ότι θα πρέπει να κινείται από τον χώρο της λεγόμενης παραδοσιακής βάσης και να φτάνει μέχρι τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας.

 "Θα κάνουμε επανεκκίνηση και νομίζω πως είναι όλοι δεσμευμένοι και αυτό καταλαβαίνω ότι θα μείνουμε όλοι μαζί. Δεν υπάρχει δυνατότητα κατακερματισμού του πολιτικού συστήματος" είπε η κ. Σπυράκη.

Ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ στήριξε την κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι, "για να μείνει η χώρα στο ευρώ", όπως είπε, και συμπλήρωσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν συμμετέχει στη διακυβέρνηση. "Δεν κυβερνούμε εμείς και μην έχουμε ψευδαίσθηση ότι είμαστε συμμέτοχοι στη διακυβέρνηση" σχολίασε και υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση και επέλεγε να επιβάλλει 23% στην εκπαίδευση ή αύξηση της φορολογίας των αγροτών, τότε θα υπήρχαν τεράστιες αντιδράσεις.

Αναφερόμενη στο μεταναστευτικό - προσφυγικό, κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι αντί να αλλάξει τον προϋπολογισμό του ΕΣΠΑ, προκειμένου να εξασφαλιστούν κονδύλια για τη δημιουργία υποδομών, ξοδεύονται χρήματα από τον προϋπολογισμό. "Γιατί δεν σπεύδει να στελεχώσει την ειδική αρχή ώστε να μπορέσει να απορροφήσει χρήματα από ειδικό κωδικό για το μεταναστευτικό από την ΕΕ; Είναι μια αρχή φάντασμα· την έφτιαξε η υπηρεσιακή κυβέρνηση και δεν στελεχώθηκε" σχολίασε η ευρωβουλευτής.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των "κόκκινων δανείων" και των πλειστηριασμών ακινήτων, είπε ότι θα πρέπει ως χώρα και συνολικά ως πολιτικό σύστημα να εξηγήσουμε στους δανειστές ότι δεν είναι δυνατόν να "γεμίσουν" οι τράπεζες με σπίτια, τα οποία έχουν πολύ μικρότερη αξία από την τιμή αγοράς.

Η κ. Σπυράκη κατήγγειλε ακόμη ότι στελέχη εταιρειών stress funds περιμένουν "σαν τα κοράκια να αγοράσουν ελληνικά ακίνητα στο 25% της αγοραστικής αξίας" και υποστήριξε πως άνθρωποι αυτών των εταιρειών "έχουν παρεισφρήσει στον κυβερνητικό μηχανισμό". "Και ο κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος παραμένει σύμβουλος της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι φαίνεται πως υποβαθμίζεται ο ρόλος του την τελευταία εβδομάδα, είναι συνδετικό στέλεχος σε stress fund" υποστήριξε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ