MRB: Προβάδισμα 6,5% για τη ΝΔ - Αρνητικό το 56,9% για τις παροχές

MRB: Προβάδισμα 6,5% για τη ΝΔ - Αρνητικό το 56,9% για τις παροχές

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 6,5 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφει νέα δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας των «Νέων» ενόψει των ευρωεκλογών. Στην ίδια δημοσκόπηση, το 56,9% των ερωτηθέντων εκφράζει αρνητική άποψη για την κυβέρνηση μετά τις παροχές

Αναλυτικότερα, στην πανελλαδική δημοσκόπηση της  MRB, που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 16 Μαΐου η ΝΔ συγκεντρώνει το 30% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 23,5% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, για τις ευρωεκλογές, ενώ τρίτο κόμμα εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 6,6%.

Εν συνεχεία ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,9%, το Ποτάμι με 2,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,2%, η Ελληνική Λύση με 1,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,5%, οι ΑΝΕΛ με 1,2% και η Ανταρσύα με 1%. 

Άλλο κόμμα θα ψηφίσει το 4,4%, η αποχή καταγράφει ποσοστό 4,5%, ενώ δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιο κόμμα θα ψηφίσει σε ποσοστό 8,7%

Στην παράσταση νίκης, η ψαλίδα μεταξύ των δυο κομμάτων διευρύνεται κατά πολύ, καθώς η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 63,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 17,1%.

Στο ερώτημα αν έχει επηρεαστεί η άποψή τους για την κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση των παροχών και προς ποια κατεύθυνση, το 56,9% εξέφρασε αρνητική άποψη για την κυβέρνηση και το 36,3% θετική.

Συγκεκριμένα, το 24,9% απάντησε ότι έχει πολύ ή αρκετά αρνητικότερη γνώμη για την κυβέρνηση μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 34,7% είπε ότι η άποψή του είναι το ίδιο αρνητική. Πολύ θετική ή αρκετά θετικότερη άποψη για την κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση των παροχών έχει μόνο το 20,4%, ενώ το ποσοστό που η γνώμη του παρέμεινε το ίδιο θετική ανέρχεται στο 15,9% 

Τέλος, το 38,8% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση απάντησαν ότι «σίγουρα ή μάλλον ναι» υπάρχει κίνδυνος «θερμού επεισοδίου» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ το 52% απάντησε «σίγουρα ή μάλλον όχι» δεν υπάρχει κίνδυνος.