Μπουτάρης: Δηλώσεις για ΟΛΘ και παράνομο τσίπουρο

Μπουτάρης: Δηλώσεις για ΟΛΘ και παράνομο τσίπουρο

Στη συνάντηση που είχαν οι φορείς της πόλης με το ΤΑΙΠΕΔ για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης στις 200.000 παλιές κλήσεις που θα αρχίσουν να λαμβάνουν σύντομα οι παραβάτες, αλλά και στη φορολόγηση του τσίπουρου αναφέρθηκε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ.Μπουτάρης υποστήριξε πως τον Δήμο δεν τον ενδιαφέρει το ποσό που θα εισπράξει το κράτος από την πώληση του λιμανιού αλλά να υποχρεωθεί ο επενδυτής να ολοκληρώσει τον 6ο προβλήτα, τη σιδηροδρομική και την οδική σύνδεση.

Σχετικά με τις κλήσεις από το 1993 που θα αρχίσουν μετά από εισαγγελική παρέμβαση να αποστέλλονται στους παραβάτες ο κ.Μπουτάρης είπε: "Αντιλαμβάνεστε τι θα γίνει όταν θα στείλουμε τα ειδοποιητήρια στον κόσμο. Η πρόταση η δική μου προς την κεντρική διοίκηση και να την εξετάσουμε είναι τα πρόστιμα της τροχαίας να παραγράφονται όπως παραγράφονται και άλλα χρέη".

Με αφορμή την πραγματοποίηση "Γιορτής τσίπουρου Τερπνής" που διοργανώνει η Δ' Δημοτική Κοινότητα ο κ.Μπουτάρης ζήτησε από την κυβέρνηση "να βάλει χέρι στο παράνομο τσίπουρο" χαρακτηρίζοντας "μύθο ότι ο καημένος αγρότης βγάζει από το καζάνι για τον εαυτό του 100 λίτρα τσίπουρο. Με 100 λίτρα πρέπει να είναι σουρωμένος κάθε μέρα", είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ