Μποναμά 9,8 εκατ. ευρώ δίνει η κυβέρνηση στους υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ

Μποναμά 9,8 εκατ. ευρώ δίνει η κυβέρνηση στους υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Αυξήσεις θα δουν στους μισθούς τους οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών και των εποπτευμένων από αυτό φορέων, οι οποίοι προσελήφθησαν μετά το 2011. Αυτό προβλέπει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, σύμφωνα με το οποίο θα χορηγηθεί και στους ίδιους η προσωπική διαφορά. Μάλιστα, κατά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτος ο κρατικός κορβανάς θα επιβαρυνθεί κατά 9,8 εκατομμύρια ευρώ κατ' έτος, ενώ για φέτος θα φτάσει τα 3,3 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα επέλθει «ετήσια δαπάνη 9,8 εκατ. ευρώ από την χορήγηση της προσωπικής διαφοράς της παρ 1 του αρ 27 του 4354/2015 σε όλους του υπαλλήλους με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου συμπεριλαμβανομένων των αποφοίτων της ΕΣΔΔΑ που έχουν διοριστεί ή μεταταχθεί μετά την 1.11.2011 εως και την ημερομηνία δημοσίευσης του υπό ψήφισης νόμου, στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και των εποπτευόμενων από αυτό ΝΠΔΔ. Η δαπάνη για το τρέχον έτος προσδιορίζεται στο ποσό των 3,3, εκατ. ευρώ».
 
Τι λέει η αιτιολογική έκθεση

 


Τι λέει η έκθεση του ΓΛΚ

Την ίδια ώρα, με άλλη διάταξη  απαλλάσσεται από το φόρο ποσοστό 65% της πτητικής αποζημίωσης που καταβάλλεται στους πιλότους της πολιτικής αεροπορίας και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Επίσης, προβλέπεται η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για το 2018 του συνόλου της ακίνητης περιουσίας των θανόντων εξαιτίας των πυρκαγιών που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018, ενώ προβλέπεται ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 2 συντάξεων για τον Ιούλιο, που είχε αποφασιστεί από το Υπουργείο Εργασίας για τους πυρόπληκτους συνταξιούχους των περιοχών της Ανατολικής Αττικής, ισχύουν και για τους δικαιούχους πολεμικής σύνταξης ή σύνταξης ανάπηρου πολίτη ειρηνικής περιόδου ή σύνταξης Εθνικής Αντίστασης ΟΓΑ.