Μπαράζ δικογραφιών στη Βουλή κατά Τσίπρα, Κοτζιά, Καμμένου, Πολάκη και Βίτσα

Μπαράζ δικογραφιών στη Βουλή κατά Τσίπρα, Κοτζιά, Καμμένου, Πολάκη και Βίτσα

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Πληθώρα δικογραφιών εστάλησαν στη Βουλή από τον Άρειο Πάγο μετά από μηνύσεις πολιτών αλλά και φορέων. Ειδικότερα, για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ν. Κοτζιά σχηματίστηκαν μετά από μηνύσεις πολιτών για τη σύναψη της συμφωνίας των Πρεσπών. Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατηγορείται για πράξη ρατσιστικής δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων. Ειδικότερα, η μήνυση σχηματίστηκε κατόπιν καταγγελίας του Εκπροσώπου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, μετά από τη δημοσιοποίηση από τον Υπουργό των προσωπικών και ιατρικών δεδομένων του κατηγορούμενου για την υπόθεση Energa Αριστείδη Φλώρου.

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας κατηγορείται για το αδίκημα της μη συμμόρφωσης σε προσωρινή διαταγή δικαστηρίου που φέρεται ότι τέλεσε στη Χίο το Σεπτέμβριο του έτους 2018 κατά τη άσκηση των καθηκόντων του. Η δικογραφία σχηματίστηκε κατόπιν της από 20.9.2018 έγκλησης του πρωτοβάθμιου ΟΤΑ με την επωνυμία «Δήμος Χίου», που εκπροσωπείται νόμιμα από το Δήμαρχο Εμμανουήλ Βουρνού και αφορά μη συμμόρφωση σε προσωρινή διαταγή αναστολή εκτέλεσης ΚΥΑ σχετικά με την άδεια χωροθέτησης και κατασκευής Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε παραχωρηθέντα για τρία μόνο έτη χώρο του Δήμου Χίου.

Η δικογραφία για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ήρθε στη Βουλή μετά από μήνυση του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, ενώ για την Έφη Αχτσιόγλου και τον Τάσο Πετρόπουλο έπειτα από μήνηση του σωματείου «Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων- ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ». Η μήνυση κατατέθηκε για την καθυστέρηση έκδοσης των οριστικών αποφάσεων συνταξιοδότησης, με συνακόλουθη συνέπεια και την καθυστέρηση στην απονομή του εφάπαξ που δικαιούνται οι συνταξιούχοι.

δικογραφία

δικογραφία

δικογραφία