Μπακογιάννη για ανάρτηση Πολάκη: Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου

Μπακογιάννη για ανάρτηση Πολάκη: Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου

«Υπεράνω του νόμου δεν είναι κανείς στην Ελλάδα, είτε είναι πολιτικός, είτε είναι πρωθυπουργός, είτε απλός πολίτης»  δήλωσε για τον Παύλο Πολάκη, η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας πως αυτό το μήνυμα θα έπρεπε να δώσει ο κ. Τσίπρας και όχι να τον καλύψει.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ η πρώην υπουργός σημείωσε πως: «Εμείς οι πολιτικοί έχουμε διπλή υποχρέωση. Έχουμε την υποχρέωση  να προστατεύσουμε τις οικογένειες μας, τους εαυτούς μας και τους συνεργάτες μας. Αλλά έχουμε και την υποχρέωση να συμπεριφερόμαστε ακριβώς με βάση τους κανόνες και τις οδηγίες για λόγους παραδειγματισμού. Και θα ήταν πάρα πολύ περίεργο, αν ένας άνθρωπος και με τη δική μου αναγνωρισιμότητα, έκανε κάτι το οποίο  θα ήταν κόντρα στις οδηγίες».

Η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι «αυτό και είναι και το μεγάλο πρόβλημα με αυτό που έκανε ο κ. Πολάκης. Πέραν όλων των υπολοίπων, έδωσε ένα μήνυμα ότι μπορούμε να αψηφήσουμε και να παρανομήσουμε ελεύθερα. Ευτυχώς είναι λίγοι και τείνουν να εκλείψουν οι πολιτικοί, οι οποίοι θεωρούν τον εαυτό τους υπεράνω του νόμου».

Όπως υπογράμμισε, «υπεράνω του νόμου δεν είναι κανείς στην Ελλάδα είτε είναι πολιτικός είτε είναι πρωθυπουργός είτε απλός πολίτης. Άρα αυτό το μήνυμα θα έπρεπε να δώσει ο κ. Τσίπρας στον κ. Πολάκη και να μην προσπαθεί να τον καλύψει διαφορετικά».  

Για τις αμερικανικές εκλογές, η κυρία Μπακογιάννη είπε: «Είμαι ευτυχής για την εκλογή Μπάιντεν, γιατί η Αμερική θα βρει σταθερότητα στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής και θα έχει μια προβλεψιμότητα».

Αναφορικά με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, η κύρια Μπακογιάννη επισήμανε πως «έχει πολλά προβλήματα στην οικονομία και τα τραγελαφικά που έχουν γίνει στο υπουργείο Οικονομικών με την παραίτηση του γαμπρού του, αποτελούν ουσιαστική ομολογία χρεοκοπίας. Και σε όλα αυτά του ήρθε στο κεφάλι και η εκλογή Μπάιντεν, που δεν το επιθυμούσε».

Τέλος, για την πορεία επίλυσης του Κυπριακού ανέφερε ότι «είναι κακή εξέλιξη η εκλογή Τατάρ».