Μπ. Ομπάμα: Οι ακραίες θέσεις των Τραμπ και Κρουζ ευνοούν τους Δημοκρατικούς

Μπ. Ομπάμα: Οι ακραίες θέσεις των Τραμπ και Κρουζ ευνοούν τους Δημοκρατικούς

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε χθες ενώπιον δωρητών του κόμματός του πως οι Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ και Τεντ Κρούζ προσφέρουν πολύτιμες «υπηρεσίες» στους Δημοκρατικούς, εκφράζοντας κατά τη μάχη τους για το χρίσμα ακραίες θέσεις σε σημαντικά θέματα όπως η μετανάστευση, ή η εθνική άμυνα.

«Ουσιαστικά πιστεύω πως ο Ντόναλντ Τραμπ κι ο Τεντ Κρουζ μας προσφέρουν υπηρεσίες», δήλωσε ο Ομπάμα αναφερόμενος στην πολιτική τους πρόταση να εμποδίσουν την είσοδο Μουσουλμάνων και Μεξικανών στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, ο πρόεδρος υπογράμμισε κατά την ομιλία του ενώπιον 100 προσκεκλημένων στο ετήσιο δείπνο για την χρηματοδότηση της επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, πως ουσιαστικά ο Τραμπ τολμά και εκφράζει διαρρήδην όσα ήδη από πολλών ετών επαναλαμβάνουν αρκετά άλλα στελέχη των Ρεπουμπλικανών. «Εκείνος είπε, ξέρετε κάτι; Εγώ μπορώ να διαδώσω το μήνυμα με περισσότερο ύφος, με μεγαλύτερη αυθάδεια», τόνισε ο Ομπάμα.

Μιλώντας στο προαύλιο με τις μαρμάρινες κολώνες στην πολυτελή έπαυλη των μεγιστάνων του πετρελαίου Γκόρντον και Αν Γκέτι, όπου κάθε προσκεκλημένο ζεύγος κατέβαλε 33.400 δολάρια, ως δωρεά στο ταμείο της Προεκλογικής Εκστρατείας Δημοκρατικών Γερουσιαστών, ο Ομπάμα δεν έχασε την ευκαιρία να σαρκάσει τον Τραμπ.

«Σε δέκα μήνες δεν θα είμαι πλέον πρόεδρος των ΗΠΑ. Αλλά σε δέκα μήνες—αντίθετα όμως με τη γνώμη του Τραμπ—θα εξακολουθώ να είμαι πολίτης των ΗΠΑ», αστεΐσθηκε ο Ομπάμα για τις αμφιβολίες που είχε διατυπώσει κατ' επανάληψη ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για το εάν ο πρόεδρος, που έχει γεννηθεί στη Χαβάη, όντως έχει γεννηθεί σε αμερικανικό έδαφος. Το κοινό του Ομπάμα όπως είναι φυσικό γέλασε κι επευφήμησε τον πρόεδρο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ