«Η Ελλάδα αλλάζει πολιτική στο Μεταναστευτικό»

«Η Ελλάδα αλλάζει πολιτική στο Μεταναστευτικό»

Την ανάγκη να βρεθεί τρόπος ώστε να σταματήσουν οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Χορτστ Ζεεχόφερ, τονίζοντας πως «δεν μπορούμε να δεχτούμε να συνεχίζονται οι ροές και να μην κάνουμε τίποτα».

Με το μεταναστευτικό να βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης Μητσοτάκη - Ζεεχόφερ, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως το μήνυμα που στέλνει η σημερινή κυβέρνηση είναι ότι η Ελλάδα αλλάζει την πολιτική της στο μεταναστευτικό σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών πως έχει ήδη δρομολογηθεί ένα τολμηρό σχέδιο μετακίνησης σχεδόν 20.000 μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα. Σημείωσε επίσης ότι το σχέδιο αυτό αποτελεί «πυροσβεστική αντιμετώπιση», προσθέτοντας πως βάση για την εξεύρεση λύσης αποτελεί η κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

mitsotakis1

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε πως η Ελλάδα θα κάνει όσα δεν έγιναν τα τελευταία χρόνια, κατά τα οποία επέστρεψαν στην Τουρκία μόλις 1.806 άτομα.

Ο κ. Ζεεχόφερ εξέφρασε τη διάθεση συνεργασίας εκ μέρους της γερμανικής πλευράς για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το ζήτημα. 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου παρευρέθηκαν ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, και ο αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιώργος Κουμουτσάκος.

mitsotakis

mitsotakis2