Μητσοτάκης: Παραδεχτήκατε ότι είστε νέο ΠΑΣΟΚ - Τσίπρας: Βολευτείτε με τα απολειφάδια του ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Παραδεχτήκατε ότι είστε νέο ΠΑΣΟΚ - Τσίπρας: Βολευτείτε με τα απολειφάδια του ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή κόντρα για τις… μεταγραφές ξέσπασε στη Βουλή, με τους Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα να εξαπολύουν τα πυρά τους. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Πέτρο Τατσόπουλο τον οποίο ουσιαστικά φωτογράφισε. «Εσείς μπορείτε να βολευτείτε με διαφορά απολειφάδια που πέρασαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και έφυγαν έχοντας περίεργη σχέση με τη μισή Αθήνα και τώρα τους παίρνετε μήπως πάνε και με άλλη μισή», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

Επανερχόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, «για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος». Πάντως, υπερασπίστηκε πλήρως τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για «έντιμους ανθρώπους, αγωνιστές που πάλεψαν για καλύτερο μέλλον για τόπο».

«Εμείς θα βρεθούμε δίπλα δίπλα όπως βρίσκεται δίπλα στον αγώνα μας η συντριπτική πλειοψηφία ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ δεκαετίας 80», υπογράμμισε, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντάει πως ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα ομολόγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ.

«Εγώ δεν κληρονόμησα την προεδρεία της ΝΔ. Με ψήφισαν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Εσείς πήρατε το δαχτυλίδι από τον κύριο Αλαβάνο», είπε με νόημα ο Κυρ. Μητσοτάκης

Νωρίτερα, πάντως, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκ νέου στην υπόθεση της ΔΕΠΑ, λέγοντας το εξής: «Δεν είναι η μόνη περίπτωση που εκεί που μας χρωστάγατε μας πήρατε και το βόδι. Γιατί τα χρέη της ΔΕΠΑ δημιουργήθηκαν επί δικών σας κυβερνήσεων. Ο Κιτσάκος ελέγχεται και καλό είναι δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», υποστήριξε και τέλος για το Σκοπιανό ισχυρίστηκε ότι ο Μητσοτάκης λέει όχι στη συμφωνία για να μη διασπάσει τη ΝΔ.

«Θεμιτή η επιλογή σας να κάνετε δεξιά στροφή και ψαρέψετε στα θολά νερά του ακροδεξιού ακροατηρίου, αλλά μην διαστρεβλώνετε πραγματικότητα. Είχατε πάρει έτσι κι αλλιώς μια απόφαση. Δεν διαφωνείτε με τον όρο Μακεδονία αλλά δεν θέλετε να δείτε διασπάται το κόμμα σας προς χάριν ενίσχυσης του κόμματος του κ. Καμμένου», επισήμανε ο κ. Τσίπρας.