Μητροπολίτης Σεραφείμ: Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών

Μητροπολίτης Σεραφείμ: Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών

«Η κυβέρνηση θέλει παντί σθένει να περάσει η συμφωνία. Το διακηρύσσουν όλα τα επιτελικά στελέχη της, τώρα αν είναι σύμφωνη ή όχι με τα εθνικά μας συμφέροντα νομίζω ότι το αντιλαμβάνεται κάθε Έλληνας», δήλωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επεσήμανε ότι «ασφαλώς θέλουμε καλή γειτονία, αλλά όχι επί ζημία των εθνικών μας συμφερόντων», διευκρινίζοντας ότι μιλά ως πολίτης. «Το ζήτημα είναι τι γίνεται μετά ταύτα… δεν υποκρύπτουν τον επεκτατισμό τους οι γείτονες, και τις μακροχρόνιες βλέψεις τους» σημείωσε, χαρακτηρίζοντας τη γλώσσα τους «Βουλγαροσερβική διάλεκτο».

Όσον αφορά τις προκλήσεις της Αλβανίας με την ομογενειακή περιουσία, ο Μητροπολίτης Πειραιώς ανέφερε ότι «πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας ως μοχλό πίεσης για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του ευρωπαϊκού δικαίου». 

Για τη συνταγματική αναθεώρηση για τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας που επιδιώκει η κυβέρνηση, έκανε λόγο για καταδολίευση της «πνευματικής μας ιδιοπροσωπίας», επισημαίνοντας ότι παραβιάζεται η θρησκευτική ελευθέρια των Ελλήνων με την επιβολή του πολιτικού όρκου και όλα αυτά καταστρατηγούνται με έναν απαράδεκτο τρόπο.

Τέλος, για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ είπε πως «καταδεικνύει την αστάθεια του πολιτικού συστήματος…».