Μπρα ντε φερ στην κεντροαριστερά για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Μπρα ντε φερ στην κεντροαριστερά για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Σε μείζον θέμα εξελίσσεται η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην κεντροαριστερά με τον Σταύρο Θεοδωράκη να επαναφέρει το ζήτημα και την Φώφη Γεννηματά να το αποκλείει.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο επικεφαλής του Ποταμιού σε ανάρτησή του στο facebook, κάποιοι μεθοδικά σαμποτάρουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία και έχουν μάθει να εμπιστεύονται μόνο τους κομματικούς μηχανισμούς. 

«Είμαι στις Βρυξέλλες για συναντήσεις και μια ομιλία. Πριν από λίγο, εδώ στην είσοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μια ομάδα νέων επιστημόνων με ρώτησε αν θα μπορεί να ψηφίσει για τον αρχηγό του νέου προοδευτικού Κινήματος. Ακούστε, γιατί δε θέλω να υποκρίνομαι. Κάποιοι μεθοδικά σαμποτάρουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Έχουν μάθει να εμπιστεύονται μόνο τους κομματικούς μηχανισμούς», τονίζει, ενώ προσθέτει ότι θα επιμείνει και καλεί τους άλλους υποψήφιους να είναι ξεκάθαροι. Όχι «ναι μεν, αλλά». 

Ωστόσο, κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθαρίζουν ότι η συζήτηση για τα διαδικαστικά έχει κλείσει. «Δεν έχει νόημα η ανακύκλωση της συζήτησης, η οποία έχει γίνει διεξοδικά για τα διαδικαστικά ζητήματα. Το ταχύτερο δυνατόν θα πρέπει όλοι μαζί να προχωρήσουμε στα θέματα ουσίας. Είναι η ώρα της πολιτικής».

Ειδικότερα, για το θέμα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, για το οποίο παραμένουν οι διαφωνίες, οι ίδιοι κύκλοι τόνισαν: «Υπενθυμίζουμε για τελευταία φορά ότι μετά την άρνηση των τριών μεγάλων ελληνικών εταιρειών να διασφαλίσουν το αδιάβλητο και την αξιοπιστία της ψηφοφορίας το θέμα έχει κλείσει».

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Η εκλογή αρχηγού πρέπει να γίνει στις 5 Νοεμβρίου

«Η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εξ αποστάσεως χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να μην προχωρήσει η διαδικασία στις 5 Νοεμβρίου» δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, Οδυσσέας Κωνστνατινόπουλος, προσθέτοντας ότι τυχόν αλλαγή της ημερομηνίας θα απαξιώσει την διαδικασία και δεν θα επιτευχθεί ο κοινός στόχος, να μεγαλώσει η παράταξη.

«Η εξ αποστάσεως ψηφοφορία έχει γίνει το νέο "ευαγγέλιο" για πολλούς που επαναφέρουν μία ατέρμονη συζήτηση, λες και αυτό είναι το μεγάλο θέμα που απασχολεί τους νέους ανθρώπους και όχι οι προτάσεις μας για το πώς θα βρουν δουλειά σήμερα. Ταυτόχρονα, η Επιτροπή μειώνει τις κάλπες από 1.000 σε 600, με λιγότερες κάλπες στην περιφέρεια και περισσότερες στα αστικά κέντρα, γεγονός απαράδεκτο» τόισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.