Μήνυμα του Γ. Καμίνη για μαζική συμμετοχή στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Μήνυμα του Γ. Καμίνη για μαζική συμμετοχή στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Ο Γιώργος Καμίνης καελί με μήνυμά του τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής να προσέλθουν στις αυριανές εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων τοπικών και περιφερειακών οργάνων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, αφού επισήμανε τις διαφορετικές πολιτικές διαδρομές των συνιδρυτών του ΚΙΝΑΛ καλεί σε μαζική συμμετοχή για την επίτευξη του εγχειρήματος.

«Ξέραμε εξαρχής ότι δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση: Πρώτον, γιατί οι διαφορετικές αφετηρίες του καθενός και της καθεμιάς είναι γεγονός. Αυτό απαιτεί σύνθεση προκειμένου να σφυρηλατηθεί η ενότητα και η ταυτότητα μέσα από ενιαίο πολιτικό λόγο και λειτουργία. Δεύτερον, γιατί όλοι οι άλλοι θέλουν να αποτύχει το εγχείρημα αυτό. Όσο εμείς ανεβαίνουμε, τόσο αποκαλύπτεται η προγραμματική τους αδυναμία», αναφέρει ο κ. Καμίνης και καλεί όλους τους συμμετέχοντες «να αφήσουμε πίσω όσα μας χωρίζουν και να προχωρήσουμε μπροστά με όσα μας ενώνουν, που είναι και πολύ περισσότερα: Είναι η μακρά ιστορική, δημοκρατική και προοδευτική παράδοση της παράταξης μας. Είναι η ανάγκη των πολιτών να απεγκλωβιστεί η χώρα από τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος και το ανερμάτιστο δίπολο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - ΝΔ που μας κρατά κολλημένους στον χειρότερο εαυτό μας. Είναι απαίτηση των 212.000 πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες του περασμένου Νοεμβρίου, να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να μιλήσουμε για το μέλλον».

Ζητάει δε απ' όλους να αφουγκραστούν τις ανησυχίες της βάσης για τη λειτουργία, το πολιτικό στίγμα και την ταυτότητα, και να τα συζητήσουν όλα μέσα στα όργανα στεκόμενοι στο ύψος των περιστάσεων, αλλά κυρίως να δουλέψουν για να γίνει το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστής.

«Η Ελλάδα πρέπει να πιστέψει ξανά στον εαυτό της και τις δυνατότητές της και να ξεκινήσει την αναγεννητική πορεία της προς μια ανοιχτή κοινωνία, με διαφάνεια, αξιοκρατία, καινοτομία και επιχειρηματικότητα. Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να συγκρουστεί με τα πολιτικά και οικονομικά κλειστά συστήματα που κρατούν τη χώρα καθηλωμένη στο χθες. Που θέλουν την Ελλάδα μια μικρή αδύναμη και διχασμένη χώρα. Είναι καθήκον μας να θέσουμε εμείς την ολοκληρωμένη σύγχρονη πολιτική ατζέντα για τη χώρα του αύριο. Μια ευρωπαϊκή, σύγχρονη χώρα με αυτοπεποίθηση που ο καθένας θα μπορεί να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα μέσα από το άνοιγμα των πολιτικών και οικονομικών θεσμών, των δομών, των δεδομένων, με την επανένταξη των πολιτών που βρίσκονται στο περιθώριο, των ανθρώπων εκτός των τειχών. Αυτούς πρέπει να εκφράσουμε, αυτοί θα δώσουν ξανά ώθηση στο Κίνημα μας, αυτοί θα δώσουν ξανά δύναμη και νόημα στη δημοκρατία», τονίζει ο κ. Καμίνης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ