Μήνυμα του Χρ. Μάστορα μετά την επικοινωνία με Κυρ. Μητσοτάκη

Μήνυμα του Χρ. Μάστορα μετά την επικοινωνία με Κυρ. Μητσοτάκη

«Eν αναμονή θετικών εξελίξεων» δηλώνει ο Χρήστος Μάστορας μετά την επικοινωνία που είχε μαζί του ο Κυρ. Μητσοτάκης για το ζήτημα των συντάξεων των Βορειοηπειρωτών, με τον πρωθυπουργό να τον ενημερώνει ότι θα προωθηθεί σύντομα νομοθετική ρύθμιση που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο γνωστός καλλιτέχνης σε ανάρτησή του στο instagram παρέθεσε δημοσίευμα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Εν αναμονή θετικών εξελίξεων».

Σημειώνεται ότι ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το ζήτημα της ασφάλισης των βορειοηπειρωτών, τόνισε ότι «η κυβέρνηση προσανατολίζεται να φέρει διάταξη που θα μειώνει το προαπαιτούμενο διάστημα παραμονής των Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα ώστε να μπορέσουν να έχουν την πλήρη κάλυψη που προβλέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο».

Ο γνωστός καλλιτέχνης είχε αναδείξει νωρίτερα το θέμα των μειωμένων συντάξεων των Βορειοηπειρωτών. Αναφερόμενος στον νόμο Κατρούγκαλου, τόνισε ότι σύμφωνα με αυτόν «αποδίδονται πολύ χαμηλότερες συντάξεις σε ομογενείς από την Αλβανία, σε σύγκριση με τις συντάξεις ασφαλισμένων στην ελληνική επικράτεια, ακόμη και αν διέθεταν τον ίδιο αριθμό ενσήμων».

Διαβάστε ακόμα:

- Κυβερνητικές πηγές: Νομοθετική ρύθμιση για τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών