Μέρκελ: Προσβλέπει στις συναντήσεις με ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

Μέρκελ: Προσβλέπει στις συναντήσεις με ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ προσβλέπει στις συναντήσεις που θα έχει στην Αθήνα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ ενόψει της επικείμενης επίσκεψης της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα.

Ο κ. Ζάιμπερτ επανέλαβε ότι, σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί πάντα ότι οι λύσεις στα προβλήματα μπορούν να βρεθούν «μόνο με συνομιλίες, διάλογο και σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού».

«Πεποίθησή μας είναι -και με βάση αυτήν ενεργούσε πάντα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση- ότι οι σχέσεις γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι σημαντικές και προς το συμφέρον όχι μόνο αυτών των δύο χωρών, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης», τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ.

Τόνισε ότι η Γερμανία χαιρετίζει και στηρίζει την επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, τη διεξαγωγή διμερών διερευνητικών συνομιλιών, προκειμένου να βρουν λύσεις στα δύσκολα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ τους.

Όπως είπε, «αυτό η καγκελάριος το κατέστησε σαφές και κατά τις συνομιλίες της πρόσφατα στην Τουρκία».

Η επίσκεψη Μέρκελ

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ανακοινωθεί, η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα επισκεφτεί τη χώρα μας στις 28 και 29 Οκτωβρίου.

Η κ. Μέρκελ θα έχει την Πέμπτη (28/10) το βράδυ δείπνο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο θα συναντηθεί και την Παρασκευή (29/10) στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κοινή συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί για τις 12:30.

Η γερμανίδα καγκελάριος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να επισκεφθεί την Αθήνα, με αφορμή το τέλος της διαδρομής της στην καγκελαρία.