Μέρκελ για Μητσοτάκη: Διαφορετικές απόψεις για πΓΔΜ αλλά ανήκουμε στην ίδια ιδεολογική οικογένεια

Μέρκελ για Μητσοτάκη: Διαφορετικές απόψεις για πΓΔΜ αλλά ανήκουμε στην ίδια ιδεολογική οικογένεια

Επιβεβαιώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατάει την ίδια στάση εντός κι εκτός Ελλάδας, η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ανέφερε πως δεν εξεπλάγην από τη διαφωνία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε δήλωσή της μετά το πέρας της διήμερης επίσκεψής της στην Αθήνα, αναφέρθηκε στη συνάντησή της με τον πρόεδρο της ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι «ανήκουμε στην ίδια ιδεολογική οικογένεια, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε πολλά κοινά στοιχεία, ιδίως σε ότι αφορά τα θέματα της οικονομίας στην Ελλάδα».

Σημείωσε ωστόσο ότι «σε ένα θέμα έχουμε μία  διαφωνία, σχετικά με το σχεδιαζόμενο όνομα «Βόρεια Μακεδονία». Εξήγησα με κάθε σαφήνεια ότι είναι προς όφελος όλων να λυθεί το πρόβλημα αυτό για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια καθώς και της χώρα της Βόρειας Μακεδονίας στο μέλλον. Εδώ υπάρχουν διαφορετικές γνώμες τις οποίες δεν μπορέσαμε να γεφυρώσουμε, κάτι το οποίο δεν με εξέπληξε, ανταλλάξαμε όμως απόψεις γύρω από το θέμα αυτό».

Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι «θα δούμε πως θα εξελιχτεί η κατάσταση της ψηφοφορίας στη Βουλής της «Μακεδονίας», εάν θα βρεθεί η πλειοψηφία εκεί, κάτι το οποίο ελπίζω. Κι εδώ μπορώ μόνο να επαναλάβω αυτό το οποίο μου λέγεται, ότι δηλαδή και ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αγωνιστεί για να υπάρξει μια πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή. Δεν ήμασταν ποτέ τόσο κοντά στην επίλυση αυτού του θέματος από ότι τώρα».