Μεϊμαράκης: «Θα σύρουμε τον Τσίπρα στην Βουλή για να δώσει απαντήσεις για τα εθνικά θέματα»

Μεϊμαράκης: «Θα σύρουμε τον Τσίπρα στην Βουλή για να δώσει απαντήσεις για τα εθνικά θέματα»

«Εκπτώσεις στα εθνικά θέματα οι Έλληνες δεν πρόκειται να κάνουμε», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης από την Τρίπολη, όπου μίλησε σε συγκέντρωση στελεχών και φίλων του κόμματός του. Στο αμφιθέατρο του πνευματικού κέντρου της πόλης και στο πλαίσιο περιοδείας του για τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης νέου αρχηγού στη ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ δεν άφησε εκτός κριτικής ούτε τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για την γενοκτονία των Ποντίων, επετέθη με σφοδρότητα κατά του Πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας πως «κάνει περίεργες κινήσεις και στα εθνικά θέματα - διότι θέλω να ξεκαθαρίσω από εδώ ότι οι δηλώσεις Φίλη μου προξένησαν περίεργες εντυπώσεις». Ανέφερε πως για τις δηλώσεις του κ. Φίλη είναι τρία τα σενάρια: Είτε ο κ. Φίλης πιστεύει αυτά που είπε, είτε θέλει να δημιουργήσει ένα θέμα για να σκεπάσει επικοινωνιακά τα δύσκολα μέτρα που έρχονται, είτε - τρίτον και χειρότερο όπως είπε - πάει να δημιουργήσει καλό κλίμα, στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία για την επίσκεψη του κ. Τσίπρα.

 «Αν τα πιστεύει δικαίωμά του, αλλά δεν κάνει για υπουργός Παιδείας. Εάν το λέει για επικοινωνιακούς λόγους είναι επικίνδυνο και δεν πρέπει να φύγει μόνο αυτός - πρέπει και ο πρωθυπουργός να πάρει ξεκάθαρη θέση. Εάν πάλι το λέει στέλνοντας μήνυμα στους Τούρκους, του απαντάμε ότι, μπορεί να βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση, αλλά εκπτώσεις στα εθνικά θέματα οι Έλληνες δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε. Και πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό, ότι και επιστημονικά ήταν γενοκτονία, όπως ομόφωνα αποφάσισε η Βουλή το 1996».

 Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε πως βλέπει ότι «προχωρούν σε επικίνδυνα παιχνίδια με τα εθνικά θέματα στην κυβέρνηση» και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είχαμε την θεωρία των παιγνίων στα οικονομικά με τον κ. Βαρουφάκη, βλέπω τώρα να έχουμε άλλα εθνικά παιχνίδια με τον κ. Φίλη». Ανέφερε ότι θα περιμένει ακόμα κάποιες μέρες για να πάρει θέση ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς και ο υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος και σημείωσε ότι «είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα για να κάνουν το παγόνι, για να κάνουν την πάπια».

 Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως για την υπόθεση αυτή κατατέθηκε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, προκειμένου να πάει στην Βουλή να απαντήσει. Αν δεν πάει, «θα τον σύρουμε για τα εθνικά θέματα να έρθει στη Βουλή και να δώσει τις απαντήσεις που οφείλει». Μάλιστα, τόνισε για τον πρωθυπουργό πως, «δεν μπορεί πίσω από το χρέος, από την οικονομική πολιτική να κάνει κρυφές συναλλαγές και να έχει κρυφή ατζέντα για όλα αυτά τα ζητήματα».

 Η επίθεση του κ. Μεϊμαράκη επεκτάθηκε και στα οικονομικά ζητήματα, λέγοντας αρχικά ότι οι εκλογές του Σεπτεμβρίου ήταν σχεδιασμένες από τον περασμένο Ιανουάριο.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση φέρνει νέα μέτρα και κυνηγάει τους νοικοκυραίους και την μεσαία αστική τάξη, που είναι αυτοί που πληρώνουν - κι ανέφερε πως η κυβέρνηση θέλει ένα σπάταλο μεγάλο κράτος που να συντηρείται φορολογώντας τον ιδιωτικό τομέα. Εμείς είπε, θέλουμε ένα μικρό επιτελικό κράτος και πρόσθεσε, πως κοινωνική πολιτική γίνεται με πολιτικές φιλελεύθερες που πρεσβεύει το κόμμα του, ενώ επεσήμανε ότι, «κι εμείς πήραμε μέτρα, αλλά είχαμε αρχίσει να βγαίνουμε από την κρίση».

 «Δεν μπορούν να καταντήσουν τη χώρα στο περιθώριο της ευρωζώνης» υπογράμμισε χαρακτηριστικά και τόνισε πως, «τα νέα μέτρα είναι μέτρα που φέρουν την υπογραφή Τσίπρα - Καμμένου», ενώ χαρακτήρισε μύθο ότι η ΝΔ ψήφισε κι αυτή τα μέτρα υπερψηφίζοντας το καλοκαίρι την συμφωνία. «Αυτό είναι ψέμα. Τώρα φέρνουν τα νέα μέτρα. Ψηφίσαμε πρόγραμμα, στόχους και χρονοδιάγραμμα, για να μείνουμε στην ευρωζώνη (…) Με εμένα πρόεδρο, δεν θα ψηφίσουμε κανένα νέο μέτρο» είπε, αλλά αντίθετα η ΝΔ θα στηρίξει τις «σωστές μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι τα μέτρα είναι σε βάρος των ελληνικών προϊόντων σε ανταγωνισμό με τα ξένα. «Πιέσαμε και μάλλον θα αποσυρθεί ο φόρος για την ελληνική ζυθοποιία» ανέφερε και αναρωτήθηκε ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ο κ. Τσίπρας. Επιπλέον, σημείωσε ότι δεν γίνονται αποδεκτά τα μέτρα για τους αγρότες, και τόνισε πως αν εφαρμοστούν, θα αφανιστεί ο πρωτογενείς τομέας σε ενάμιση χρόνο.

 Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε πως ο ίδιος έδωσε τη μάχη των εκλογών, παρά την οργανωτική διάλυση της ΝΔ που είχε διαπιστώσει από την ώρα που ανέλαβε την προεδρία του κόμματος – δεσμεύτηκε δε, για τη ριζική ανασύνταξη και ανανέωση του κόμματος μετά την 23η Νοεμβρίου. Παράλληλα είπε, θα ξεκινήσει και ένα διάλογο με την κοινωνία και με όλους τους παραγωγικούς φορείς της χώρας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της οικονομίας, που θα είναι έτοιμο ως το Πάσχα του 2016 και θα παρουσιαστεί στην κοινωνία και στην Βουλή. Κάλεσε δε, μαζικά τους νεοδημοκράτες να πάρουν μέρος στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία.

Ο κ. Μεϊμαράκης αυτή την ώρα πραγματοποιεί ομιλία στο δημοτικό θέατρο Κορίνθου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ