Μεγάλη η προσέλευση μελών και φίλων της Ν.Δ. στο 10ο Συνέδριο

Μεγάλη η προσέλευση μελών και φίλων της Ν.Δ. στο 10ο Συνέδριο

Μεγάλη η προσέλευση μελών και φίλων της Ν.Δ. στο 10ο Συνέδριο του κόμματος που λαμβάνει χώρα στο Metropolitan Expo πλησίον του Ελευθέριος Βενιζέλος.

Από 14:00 έως τις 18:00 υπάρχει σε εξέλιξη η διαδικασία εγγραφής και ταυτοποίησης συνέδρων.  

Σημειολογικά, η πρώτη εκδήλωση του 10ου Συνεδρίου η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη απο τις 13:00, είναι αφιερωμένη στον απόδημο Ελληνισμό. Τίτλος της "Ο Οικουμενικός Ελληνισμός και Εθνικό Κέντρο".

Στο βήμα πριν από λίγο ο Νευροεπιστήμονας με κορυφαίες διακρίσεις και κάτοχος NOBELini κ. Ιωάννης Σπυρίδων Γούσιας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. έχει καταθέσει πρόταση νόμου για να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες του απόδημου Ελληνισμού να ψηφίζουν. Αυτός είναι ένας από τους λόγος της εκδήλωσης για τον απόδημο Ελληνισμό, καθώς επίσης να δοθεί έμφαση και τιμή στους Έλληνες απανταχού.

Ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, υπεύθυνος του τομέα Εσωτερικών με απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. μιλώντας στην εκδήλωση τόνισε ότι "ήταν υποχρέωσή μας η δυνατότητα ψήφου στους απόδημους Έλληνες. Δεν είναι παραχώρηση", τόνισε χαρακτηριστικά.

"Δεν είναι χάρη, είναι υποχρέωση, το ορίζει το Σύνταγμα. Δικαίωμα υπήρχε. Δυνατότητα δεν υπήρχε. Οι περισσότερες σοβαρές χώρες έχουν δώσει αυτή τη δυνατότητα στους απόδημους πολίτες τους". Δεν είναι δυνατόν να ψηφίζουν Έλληνες για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και να μην μπορούν να ψηφίζουν για το ελληνικό κοινοβούλιο" ανέφερε ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης.