Με υψηλούς τόνους και αήθεις χαρακτηρισμούς κλιμακώνει ο Τσίπρας

Με υψηλούς τόνους και αήθεις χαρακτηρισμούς κλιμακώνει ο Τσίπρας

Συνεχίζοντας να πατάει πάνω σε δύο βάρκες ο Αλ. Τσίπρας στο θέμα του Πολυτεχνείου, καθώς από την μια δηλώνει κατά των μαζικών εκδηλώσεων για την επέτειο, αλλά από την άλλη «κλείνει και το μάτι» σε όσους συμμετάσχουν. 

Συγκεκριμένα καλεί τους πολίτες «να μη συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου φέτος ή σε εκδηλώσεις που δεν θα είναι απολύτως διασφαλισμένη η προστασία της δημόσιας Υγείας», χωρίς να είναι σαφές υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί αυτό να διασφαλιστεί.

Ταυτόχρονα επιμένει να συντηρεί τους υψηλούς τόνους για την αντιπαράθεση σχετικά με την πορεία στο Πολυτεχνείο και να επιτίθεται κατά της κυβέρνησης με αήθεις χαρακτηρισμούς.

«Ενώ ήταν δεδομένο ότι κανείς δεν είχε πρόθεση να θέσει σε δεύτερη μοίρα την προστασία της δημόσιας υγείας, αυτή η απόφαση (σσ: η απαγόρευση των συναθροίσεων), ήταν βλακώδης, ήταν αχρείαστη, ήταν προβοκατόρικη» αναφέρει σε δήλωσή του ο Αλ. Τσίπρας.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «χωρίς κανέναν λόγο και ενώ γνωρίζει ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης 8 μήνες έχουν δείξει τη μέγιστη υπευθυνότητα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αποφάσισε όχι το δρόμο του διαλόγου, όχι να συνεννοηθεί μαζί μας, αλλά με το αποφασίζουμε και διατάζουμε, μία αντισυνταγματική διάταξη για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη τη χώρα για τέσσερις μέρες».

Επίσης, χρέωσε δήθεν πανικό και αδυναμία στον Κυρ. Μητσοτάκη «να απευθυνθεί με ευθύνη απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις και τους πολίτες» και τον κάλεσε να αποσύρει την, όπως αποκάλεσε, «αντισυνταγματική διάταξη» και ζήτησε από τους πολίτες να «καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές»

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τους κάλεσε «να μη συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου φέτος ή σε εκδηλώσεις που δεν θα είναι απολύτως διασφαλισμένη η προστασία της», ενώ προανήγγειλε την κατάθεση στεφάνου από αντιπροσωπεία του κόμματος, τηρώντας προφανώς όλα τα υγειονομικά μέτρα, για να τιμήσει τους νεκρούς.