Με τροπολογία το νέο σύστημα διορισμού 15.000 εκπαιδευτικών

Με τροπολογία το νέο σύστημα διορισμού 15.000 εκπαιδευτικών

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Με τροπολογία, που πιθανόν να κατατεθεί και εντός της ημέρας, θα οριστικοποιηθεί το νέο σύστημα του διορισμού των μόνιμων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου. Όπως ανακοίνωσε μιλώντας στη Βουλή μέσω της ρύθμισης πρόκειται να προωθηθεί το νέο σύστημα διορισμού των 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών από φέτος έως και τη σχολική χρονιά 2021 – 2022, κάτι το οποίο αποφασίστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο του περασμένου Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, η τροπολογία είναι πιθανό να κατατεθεί ακόμη και σήμερα, αλλά σε κάθε περίπτωση σίγουρα στο νομοσχέδιο του Υπουργείου το οποίο συζητείται από σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κι αναμένεται να ψηφιστεί την προσεχή Δευτέρα.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γαβρόγλου ξεκαθάρισε ότι η σχετική τροπολογία δεν θα διαφέρει ως προς το περιεχόμενό της συγκριτικά με εκείνο που έχει τεθεί σε διαβούλευση και οι όποιες βελτιωτικές προσθήκες ή διορθώσεις θα πραγματοποιηθούν μετά την ακρόαση των φορέων.

«Ήταν σε διαβούλευση και δεν θα υπάρχει διαφορετικό σχέδιο από αυτό της διαβούλευσης και τυχόν βελτιωτικές προσθήκες ή αλλαγές θα γίνουν μετά την ακρόαση των φορέων», είπε χαρακτηριστικά.