Με τον γενικό κυβερνήτη της Ν. Ζηλανδίας συναντήθηκε ο Π. Παυλόπουλος

Τρίτη 17 Μαΐου 2016, 15:00
-A +A
Με τον γενικό κυβερνήτη της Ν. Ζηλανδίας συναντήθηκε ο Π. Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, δέχθηκε νωρίτερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον γενικό κυβερνήτη της Νέας Ζηλανδίας, αντιστράτηγο Sir Jerry Mateparae, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 75η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Υποδεχόμενος τον κυβερνήτη της Νέας Ζηλανδίας, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι οι Έλληνες δεν ξεχνούμε την τεράστια συμβολή των Νεοζηλανδών στη Μάχη της Κρήτης και υπενθύμισε ότι 7.700 Νεοζηλανδοί μετείχαν σε αυτήν, 671 έπεσαν στο πεδίο της μάχης και 2.000 αιχμαλωτίστηκαν. «Πρόκειται πραγματικά για μία συγκλονιστική συμβολή» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι η αυτή συμβολή δεν αφορά μόνο την Κρήτη και την Ελλάδα. «Η Μάχη της Κρήτης συνέβαλε σε ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα ο εφιάλτης της ναζιστικής βαρβαρότητας και θηριωδίας» είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε: «Τιμούμε τη μνήμη των συμπατριωτών σας και η Ελλάδα πάντα θα είναι ευγνώμων στην πατρίδα σας για τη μεγάλη συμβολή, εξ ου και η χαρά μας γίνεται ακόμη μεγαλύτερη να σας έχουμε σήμερα στην Ελλάδα».

Ο κυβερνήτης της Νέας Ζηλανδίας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για τη θερμή υποδοχή, εξέφρασε τη χαρά του που παρίσταται στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ενίσχυση των φιλικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Νέας Ζηλανδίας.

Τον κυβερνήτη της Νέας Ζηλανδίας συνόδευε η υπουργός Παιδείας της χώρας του, Hekia Parata, ο παππούς της οποίας είχε πολεμήσει στη Μάχη της Κρήτης, ενώ από ελληνικής πλευράς παρίστατο και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 29/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα