Με τον Ε. Μοράλες συναντήθηκε ο Α. Τσίπρας -  Σειρά επαφών και με στελέχη τραπεζικών ιδρυμάτων

Με τον Ε. Μοράλες συναντήθηκε ο Α. Τσίπρας - Σειρά επαφών και με στελέχη τραπεζικών ιδρυμάτων

Με τον πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, συναντήθηκε χθες βράδυ, στη Νέα Υόρκη ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με στελέχη της Bank of America Merrill Lynch και της Morgan Stanley.

Κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βολιβίας, οι δύο τους συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίος ο συντονισμός ανάμεσα στις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις ανά τον κόσμο, ενώ συμφώνησαν ότι «η πυξίδα θα πρέπει πάντα να είναι η στήριξη των ασθενέστερων, των φτωχών, των εργαζομένων, της νεολαίας», τονίζοντας ότι χρειάζεται συντονισμένη απάντηση απέναντι στις δυνάμεις του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Βολιβίας στην Ελλάδα και εκείνος προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα στη χώρα του. Κάλεσε τον πρωθυπουργό να στηρίξει την προσπάθεια σύσφιξης των δεσμών και τη συνεργασία ανάμεσα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης, με την πρωτοβουλία που θα λάβει η Βολιβία για τη διενέργεια Συνόδου CELAC (Community of Latin American and Caribbean States)-EU το επόμενο έτος. Πρωτοβουλία την οποία έχει δηλώσει ότι στηρίζει και ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ. Ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε την πρόταση και δεσμεύτηκε, ώστε να εργαστεί και αυτός για τη διεξαγωγή και την επιτυχία της Συνόδου. 

Σειρά επαφών με στελέχη τραπεζικών ιδρυμάτων

Διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με στελέχη της Bank of America Merrill Lynch και στελέχη της Morgan Stanley, θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη Νέα Υόρκη.

Όπως έχουν προαναγγείλει πηγές της κυβέρνησης, στη σειρά επαφών που θα έχει ο πρωθυπουργός με κορυφαία τραπεζικά ιδρύματα των ΗΠΑ, «θα παρουσιαστούν τα δεδομένα και η ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας, καθώς και οι δυνατότητες που υπάρχουν πλέον για σταθερή και απρόσκοπτη πρόσβαση της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές χρήματος».

Τα ζητήματα της οικονομίας αποτελούν κεντρικό σκέλος της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, με τις ίδιες πηγές να σημειώνουν ότι ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στον τομέα των επενδύσεων

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ