Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ο Τσίπρας και στην Κρήτη

Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ο Τσίπρας και στην Κρήτη

Ερωτήματα προκαλεί η εκ νέου χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους για προεκλογικούς σκοπούς από τον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός μετέβη χθες στο Ηράκλειο όπου είχε κομματική ομιλία με το Embraer Legacy 600, που κανονικά χρησιμοποιείται για τα διεθνή ταξίδια του εκάστοτε πρωθυπουργού.

Ο Αλ. Τσίπρας είχε μεταβεί με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στις Βρυξέλλες προκειμένου να πάρει μέρος στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Ωστόσο επέλεξε αντί να γυρίσει στην Αθήνα και να χρησιμοποιήσει το αεροπλάνο της γραμμής, να μεταβεί με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο Ηράκλειο όπου και μίλησε σε κομματικό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από λίγο καιρό ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει σε επιβάτες της πτήσης Ιωάννινα - Αθήνα, που τον είδαν να ταξιδεύει μαζί τους επιστρέφοντας από προεκλογική περιοδεία λίγες ήμερες πριν τις ευρωεκλογές, ότι δεν συνηθίζει να χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε εσωτερικές πτήσεις.

Ωστόσο εκτός από την πτήση προς το Ηράκλειο είχε προηγηθεί αντίστοιχη και από την Καβάλα προς την Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την πρόσφατη ομιλία του στην Καβάλα ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε αεροπλάνο ώστε να επιστρέψει άμεσα, με αποτέλεσμα ένα από τα αεροσκάφη του σμήνους μεταφοράς υψηλών προσώπων μετέβη από την Ελευσίνα στην Χρυσούπολη, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο της Καβάλας και μετέφερε τον πρωθυπουργό πίσω στην Ελευσίνα, τα ξημερώματα.