Με την υπερψήφιση των ελαφρύνσεων «ψάχνει» η κυβέρνηση να στριμώξει τη ΝΔ

Με την υπερψήφιση των ελαφρύνσεων «ψάχνει» η κυβέρνηση να στριμώξει τη ΝΔ

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Να παγιδεύσει την αντιπολίτευση σε επικοινωνιακά διλήμματα θα επιδιώξει η κυβέρνηση. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς έδωσε ένα δείγμα της στρατηγικής του Μεγάρου Μαξίμου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο κ.  Παππάς κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να πει αν συμφωνεί με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, καθώς επίσης αν θα τα ψηφίσει στη Βουλή. «Θα περίμενα να ακούσω αν συμφωνείτε με τα μέτρα. Βρίστε μας όσο θέλετε αλλά πείτε μας για τα μέτρα. Να μειωθεί ή όχι ο ΕΝΦΙΑ; Να μειωθούν ή όχι οι εισφορές; Καταραστείτε τον Κατρούγκαλο 100 φορές. Θα μας πείτε όμως τι θα κάνετε και τι θα ψηφίσετε;».

Μάλιστα, προανήγγειλε ότι στον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες θα περιλαμβάνονται οι ελαφρύνσεις για τις οποίες δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής εξαπέλυσε εφ'' όλης της ύλης επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, ενώ προχώρησε σε νέο άνοιγμα προς το Κίνημα Αλλαγής. «Με το Κίνημα Αλλαγής  θα περίμενα να γίνει ανταλλαγή απόψεων σε επίπεδο προγραμμάτων γιατί με ΝΔ υπάρχει χάος προγραμματικό», τόνισε χαρακτηριστικά, προχωρώντας σε νέα επίθεση φιλίας προς την Φώφη Γεννηματά.

Σε ότι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να δηλώσει αν προτίθεται να καταργήσει την συμφωνία των Πρεσπών εάν γίνει κυβέρνηση. Παράλληλα, διερωτήθηκε αν προτίθεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ακυρώσει το νόμο και την συμφωνία για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

«Η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια μπορεί το κάθε κόμμα να απλώσει το πρόγραμμα του μπροστά στον ελληνικό λαό. Η ΝΔ έχει μία δέσμευση να δικαιολογήσει όσα έκανε μέχρι το 2014. Αυτό θα την ακολουθεί», συμπλήρωσε.

Εντύπωση, δε, προκάλεσε η επίθεσή του κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Λοβέρδου, με αφορμή τις τελευταίες του αναρτήσεις στα social media οι οποίες προκάλεσαν σφοδρή αντιπαράθεση στο διαδίκτυο με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε βαρεθεί να ακούμε ότι πήγαμε στη Θεσσαλονίκη με το κυβερνητικό αεροσκάφος ενώ όλοι γνωρίζουν ότι πήγαμε με ναυλωμένο τρένο. Η αντιπαράθεση γίνεται με fake news και γίνεται από ανθρώπους που θα εμπλουτίσουν και θα κοσμήσουν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας».