Με σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ «κόπηκε» η κλήση από την εξεταστική του δημοσιογράφου Άρη Δαβαράκη

Με σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ «κόπηκε» η κλήση από την εξεταστική του δημοσιογράφου Άρη Δαβαράκη

Τα παραστατικά από τις συναλλαγές του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά με τον δημοσιογράφο Άρη Δαβαράκη, για τη δημιουργία της ιστοσελίδας portal.gr και τη χρηματοδότησή του, αναμένεται να ζητήσει η εξεταστική επιτροπή, με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να θέλουν να κλείσει το θέμα με συνοπτικές διαδικασίες. Μάλιστα, στη σχετική ψηφοφορία για την κλήση του κ. Δαβαράκη και άλλων μαρτύρων όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν τη σχετική πρόταση, με τον εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένο να διαφοροποιείται και να υπερψηφίζει! Αμέσως μετά αποχώρησε από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Να σημειωθεί ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας την πλειοψηφία κατάφεραν να παραπέμψουν το θέμα στις καλένδες.

Είχαν προηγηθεί οι έντονες πιέσεις των βουλευτών της ΝΔ, Μάκη Βορίδη και Νότη Μηταράκη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου αλλά και του βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Μαυρωτά, προκειμένου η εξεταστική να ασχοληθεί με τις καταγγελίες του κ. Δαβαράκη. «Ο Α. Δαβαράκης καταγγέλλει ότι έπαιρνε χρήματα για να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ και του κόπηκε η επιχορήγηση», είπε ο κ. Μαυρωτάς, ζητώντας να ασχοληθεί η επιτροπή με το ζήτημα. Η πρώτη απάντηση του προέδρου της Εξεταστικής, Αντώνης Μπαλωμενάκη ήταν χαρακτηριστική: «Πρόκειται για μυθιστορηματικού χαρακτήρα ιστορία!»

Τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος ισχυριζόμενος ότι η εξεταστική δεν έχει αρμοδιότητα. «Τι σχέση έχει το θέμα με τα δάνεια των τραπεζών;», αναρωτήθηκε σκωπτικά. Λαμβάνοντας τον λόγο ο Μ. Βορίδης σημείωσε ότι μέσω της καταγγελίας μπορεί να ανακαλυφθούν μαύρα ταμεία κόμματος. «Τέθηκε το ερώτημα αν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της εξεταστικής επιτροπή. Ορθά είπε ο Μ. Βορίδης ότι πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα. Εδώ υπάρχει ευθεία πληρωμή από κόμμα σε ΜΜΕ, να δεχθούμε ότι υπάρχει δεδικασμένο και να μην εξετάζουμε επιλεκτικά», τόνισε ο Νότης Μηταράκης.
Από την πλευρά του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε έρθουν στην επιτροπή τα παραστατικά για να φανεί, αν τα χρήματα προέρχονται από μαύρα ταμεία. Κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε ευδοκίμησε η συμφωνία του Ν. Παππά με τον Άρη Δαβαράκη και προσέθεσε ότι το 2013 δεν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε δηλαδή που υποστηρίζει ο δημοσιογράφος πως υπήρξε η συναλλαγή. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι στην καταγγελία του ο κ. Δαβαράκης υπογραμμίζει ότι τα λεφτά κόπηκαν ξαφνικά και χωρίς καμία ενημέρωση το 2015, όταν ο ίδιος έγραψε ένα άρθρο υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα…