Με οικονομία και Συμφωνία των Πρεσπών η δεύτερη μέρα της περιοδείας Μητσοτάκη στη Β. Ελλάδα

Με οικονομία και Συμφωνία των Πρεσπών η δεύτερη μέρα της περιοδείας Μητσοτάκη στη Β. Ελλάδα

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Οικονομία, ασφάλεια και Συμφωνία των Πρεσπών είναι τα ζητήματα που θέτουν οι πολίτες των Σερρών στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που συνεχίζει σήμερα την περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την επίσκεψή του στη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή από τη Νιγρίτα όπου επισκέφθηκε το κέντρο της πόλης και τη λαϊκή αγορά.

Αρκετοί από τους κατοίκους του έθεσαν το αίτημα για εθνικές εκλογές άμεσα, με κάποιους να του λένε για την κυβέρνηση Τσίπρα «θα πρέπει να φύγουν πρόεδρε, έχουν κάνει μεγάλη ζημιά».

Στο κέντρο της Νιγρίτας τον περίμεναν και οι πρόεδροι των λαϊκών αγορών όλου του νομού Σερρών, οι οποίοι αφού του παρέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως με τη φορολογία και την τιμή διάθεσης των προϊόντων από το χωράφι μέχρι το τραπέζι του καταναλωτή, του παρέδωσαν και μια τιμητική πλακέτα ως ενθύμιο για την επίσκεψη του.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη σημασία των συνεταιρισμών και τη νέα μορφή που θα πρέπει να πάρουν τα συνεταιριστικά σχήματα ώστε οι αγρότες να κερδίζουν από το μόχθο τους.

Αμέσως μετά συναντήθηκε με τους επαγγελματίες οδηγούς στην πιάτσα των ταξί της πόλης.

«Υποφέρουμε χειρότερα από πέρυσι. Έχουμε περιοριστεί εδώ γύρω», του είπαν, με τον κ. Μητσοτάκη να ρωτά για την τιμή  της ταρίφας για τις γύρω περιοχές για τη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα με τις πλατφόρμες, όπως η Uber, λέγοντας πως υπάρχει παραπληροφόρηση για τις θέσεις τη ΝΔ.

«Εμείς είμαστε ξεκάθαροι, θα στηρίξουμε αδειοδοτημένες πλατφόρμες που πληρώνουν φόρους και εισφορές», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Έχουμε μεγάλο ανταγωνισμό» του είπαν από την πλευρά τους οι οδηγοί ταξί, για να τους απαντήσει: «ο αθέμιτος ανταγωνισμός είναι κακός. Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη. Θα είμαστε δίπλα σας. Να μας κρίνετε για αυτά που λένε, όχι για αυτά που διαδίδουν κάποιοι ότι λέμε».