Κυρ. Μητσοτάκης: Θα έχουμε εκλογές το αργότερο μέχρι τον Μάιο

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, 09:10
-A +A
Κυρ. Μητσοτάκης: Θα έχουμε εκλογές το αργότερο μέχρι τον Μάιο

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Με το σύλλογο επαγγελματιών αλιέων Σητείας συναντήθηκε το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, και άκουσε τα προβλήματά τους, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σήμερα στους νομούς Λασιθίου και Ηρακλείου.

Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το δημαρχείο, όπου ενημερώθηκε για τα ζητήματα της περιοχής από Παραγωγικούς και Επιστημονικούς Φορείς. Η υπερφορολόγηση, η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου αλλά και οι υποδομές υγείας απασχόλησαν τη σύσκεψη.

«Ως Κρητικός δεν μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχουν Κρητικοί πολλών ταχυτήτων. Η Κρήτη είναι μία», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο δημαρχείο Σητείας, εκφράζοντας για μία ακόμα φορά την άρνησή του με την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Η απλή αναλογική όπως ψηφίστηκε από τον κ. Σκουρλέτη θα οδηγήσει σε ακυβερνησία ή σε συναλλαγές. Θα τον αλλάξουμε» πρόσθεσε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για επενδυτική αδιαφορία και ανικανότητα.

«Είναι αστείο η σημερινή κυβέρνηση να κόπτεται για ιδιωτικές επενδύσεις όταν ο βίος της δείχνει ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να βάζει φόρους», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

«Μας λένε από την κυβέρνηση ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. Πρόκειται για το νέο μεγάλο ψέμα του κ. Τσίπρα. Έρχονται μειώσεις συντάξεων που μακάρι να μην έρχονταν. Τρία χρόνια τώρα πληρώνουμε τις σαχλαμάρες της κυβέρνησης. Πληρώνουμε το κόστος της αναξιοπιστίας τους», επεσήμανε χαρακτηριστικά. 

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Ιεράπετρας, με θέμα τη λειψυδρία

Στην Ιεράπετρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε τον Μητροπολίτη Ιεράπετρας και Σητείας κ. Κύριλλο, ενώ αμέσως μετά επισκέφτηκε την τεχνητή λίμνη έξω από την Ιεράπετρα από την οποία αρδεύονται 15 χιλιάδες στρέμματα οπωροκηπευτικών και ανθοκομίας.

Στη συνέχεια παρευρέθη σε σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Κρήτης στο Δημαρχείο Ιεράπετρας με θέμα τη λειψυδρία.

Η σύσκεψη διοργανώνεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών και δράσεων της ΝΔ με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση της κλιματικής αλλαγής και του προβλήματος της λειψυδρίας και την εξεύρεση μακροπρόθεσμων λύσεων. Στη σύσκεψη πήραν μέρος ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι  αρμόδιων φορέων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε θέματα διαχείρισης υδάτινων πόρων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε την αναγκαιότητα λήψης άμεσων αποφάσεων για το θέμα: «Το πρόβλημα της λειψυδρίας ήρθε για να μείνει. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά μεγάλο και σύνθετο πρόβλημα. Μέσα από αυτές τις ανοιχτές διαδικασίες διαβουλεύσεις ο προγραμματικός λόγος μας γίνεται καλύτερος. Δεν ερχόμαστε μόνο για να σας μιλήσουμε αλλά και για να σας ακούσουμε», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. 

Στην εκδήλωση υπήρξε και μια ιδιαίτερα έντονη προσωπική στιγμή για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο δήμαρχος Ιεράπετρας ανακοίνωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την ονοματοδοσία κεντρικής οδού της πόλης σε «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την επιλογή αυτή του δήμου δεν έκρυψε την συγκίνησή του. «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας άνθρωπος  που έβλεπε μακριά, που πόνεσε  τον τόπο του, που είχε αντιληφθεί την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Σήμερα μετά θάνατον όλοι αναγνωρίζουν την προσφορά του ακόμα και αυτοί που τον πολέμησαν» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης. 

Με μαντινάδα η υποδοχή στην Κρήτη

Οι κάτοικοι της Σητείας υποδέχτηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο αεροδρόμιο της πόλης με μια μαντινάδα με έντονο πολιτικό μήνυμα.

«Αυριανέ πρωθυπουργέ η Σητεία σε στηρίζει. Και είναι σήμερα εδώ και σε καλωσορίζει. Αρχηγέ η ελπίδα μας είσαι και το κατέχεις. Γι’ αυτό να παίρνεις δύναμη από εμάς να αντέχεις. Γιατί όπως την έκαμε ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα χρειάζεται προσπάθεια να την εσώσεις τώρα.

Σε λίγο ξεκουμπίζεται κι εσύ Κυριάκο αρχίζεις. Με την νέα Δημοκρατία μας από την αρχή να χτίζεις.

Όλη η Ελλάδα σε ζητά πρωθυπουργός να γίνεις. Γιατί θεωρεί πως μόνο εσύ πολλές ελπίδες δίνεις. Είσαι  ο αυριανός πρωθυπουργός χωρίς αμφιβολία. Και μάλιστα πιστεύουμε σε αυτοδυναμία».

Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε την περιοδεία του στην Ανατολική Κρήτη από το λιμάνι της Σητείας, με τους ψαράδες της περιοχής.Επίσκεψη στο Οροπέδιο Λασιθίου

Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Οροπέδιο Λασιθίου, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης. Ο κ.Μητσοτάκης θυμήθηκε μάλιστα την πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή τη δεκαετία του '70.

«Ήμουν 8 ή 9 ετών όταν ήρθα εδώ για  πρώτη φορά, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν υπουργός Συντονισμού. Με άγγιξε ο τόπος αυτός. Με ενδιαφέρουν πολύ οι ορεινοί δήμοι. Εδώ έχετε αναδείξει τα πλεονεκτήματα του δήμου. Θέλω να ξέρετε ότι θα είμαι κοντά στην Κρήτη με ένα κοστολογημένο πρόγραμμα που θα αποφεύγει τις ανέξοδες υποσχέσεις. Ο πρωθυπουργός για παράδειγμα έχει εξαγγείλει παραπάνω από μία φορά τα αρδευτικά έργα, τα οποία ακόμα δεν έχουν γίνει», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβλεψε ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. 

«Εκλογές θα έχουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το αργότερο μέχρι τον Μάιο. Η χώρα παραμένει κολλημένη σε ένα τέλμα μιζέριας. Αξίζουμε κάτι καλύτερο από την σημερινή κυβέρνηση. Στην ΝΔ ενώνονται σήμερα διάφορα ρεύματα, την επόμενη μέρα των εκλογών θα κάνουμε επανεκκίνηση της χώρας» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα