Με εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ και τραυματιοφορέων συναντήθηκε ο υφυπουργός Υγείας

Με εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ και τραυματιοφορέων συναντήθηκε ο υφυπουργός Υγείας

Την άμεση πρόσληψη τραυματιοφορέων ζήτησαν από τον υφυπουργό, Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ και της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων.

Στο πλαίσιο στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν σήμερα οι τραυματιοφορείς στα δημόσια νοσοκομεία και συγκέντρωσης έξω από το υπουργείο Υγείας, συναντήθηκαν με τον κ. Κοντοζαμάνη, στον οποίο περιέγραψαν τα προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη τραυματιοφορέων και εξοπλισμού.

Η ΠΟΕΔΗΝ θεωρεί «επιβεβλημένη την ανανέωση των συμβάσεων των 830 τραυματιοφορέων που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ». «Ανανέωση», όπως είπαν, «που θα αφορά και τους 4.000 εργαζόμενους που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ στη δημόσια Υγεία». Ζήτησαν, επίσης, την ένταξη στα ΒΑΕ και την επαγγελματική αναβάθμιση με παρακολούθηση ταχύρυθμων προγραμμάτων που θα οργανώσει η σχολή του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα των τραυματιοφορέων που είναι η πρώτη επαφή των ασθενών με το σύστημα και θα γίνουν προσλήψεις.

Για τους 4.000 που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ, ο υφυπουργός, σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, είπε πως «εξετάζεται με το υπουργείο Εργασίας ανανέωση των συμβάσεων για έναν χρόνο, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν σε περίπτωση απόλυσης».

Τέλος, σε νέα συνάντηση θα συζητηθεί το θέμα ένταξης στα ΒΑΕ και επαγγελματικής αναβάθμισης των τραυματιοφορέων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ