Με βουλευτική τροπολογία παρατείνουν τις συμβάσεις στα Κέντρα Υποδοχής

Με βουλευτική τροπολογία παρατείνουν τις συμβάσεις στα Κέντρα Υποδοχής

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Με μια βουλευτική τροπολογία, που δεν περιλαμβάνει την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και άρα ουδείς γνωρίζει τον οικονομικό αντίκτυπο, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει την παράταση των συμβάσεων στα Κέντρα Υποδοχής όλης της Επικράτειας αλλά και των δομών των νησιών του Αιγαίου που δέχονται ροές.

Η ρύθμιση υπογράφεται από 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα από τους κκ Καματερό, Μιχαηλίδη, Πάλλη και Σεβαστάκη. «Με δεδομένο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία πρόσληψης του παραπάνω προσωπικού και ενόψει των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που υφίστανται σε όλους τους χώρους που διαβιούν πρόσφυγες και μετανάστες είναι απολύτως αναγκαία η παράταση για ένα δίμηνο ακόμη των συμβάσεων έργου του εξειδικευμένου προσωπικού που ήδη υπηρετεί, μετά από διαδοχικές παρατάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η αιτιολογική έκθεση της βουλευτικής τροπολογίας.

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι οι εν λόγω συμβάσεις λήγουν στις 19.2.2019 ενώ η δαπάνη (που δεν γνωρίζουμε ποια είναι) προτείνεται να «καλυφθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), μετά από έκτακτη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε την τροπολογία εδώ.