Με ΑΝΕΛ και πρόθυμους εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τον ΑΣΕΠ

Με ΑΝΕΛ και πρόθυμους εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τον ΑΣΕΠ

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Με την ψήφο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και των «πολιτικών ρεταλιών» εγκρίθηκε τελικά το νομοσχέδιο για τον ΑΣΕΠ. Ειδικότερα, εκ μέρους των ΑΝΕΛ «ναι επί της αρχής» είπαν ο Κώστας Κατσίκης, η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο Αριστείδης Φωκάς αλλά και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο Πάνος Καμμένος αλλά και ο Κωνσταντίνος Ζουράρις.

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές «ναι» είπαν οι δύο «δανεικοί» και συγκεκριμένα η Έλενα Κουντουρά, ο Βασίλης Κόκκαλης, ενώ την ίδια τακτική ακολούθησαν η Κατερίνα Παπακώστα και ο Σπύρος Δανέλλης. Να σημειωθεί ότι κατά λάθος φέρεται να υπερψήφισε το νομοσχέδιο ο βουλευτής της Ν.Δ., Σάββας Αναστασιάδης, ο οποίος πάντως τονίζει ότι έχει γίνει λάθος.

Την ίδια ώρα, «ρήγμα» εμφανίστηκε και στην Ένωση Κεντρώων, καθώς ενώ ο Βασίλης Λεβέντης ψήφισε «όχι», δυο εκ των βουλευτών του, ο Γιώργος Σαρίδης και ο Δημήτρης Καβαδέλλας, ψήφισαν «παρών».

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζε η Παναγιώτα Βράντζα και άρα ψήφισαν 144 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι υπερψήφισαν 153 βουλευτές, ενώ «όχι» είπαν 124.