Με αναφορές στον Γ. Τσίπρα η επιστολή παραίτησης του Ν. Κοτζιά

Με αναφορές στον Γ. Τσίπρα η επιστολή παραίτησης του Ν. Κοτζιά

Μέρος της επιστολής παραίτησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, αποκαλύπτει στη στήλη του στα Νέα ο Γιώργος Παπαχρήστος, χαρακτηρίζοντάς την «επιστολή μπουρλότο», αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει γίνεται ειδική αναφορά στον ξάδελφο του πρωθυπουργού, Γιώργο Τσίπρα και στους λόγους που ο πρώην υπουργός Εξωτερικών δεν μπορούσε να συνεχίσει την... συγκατοίκησή του με αυτόν.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος, «μόνο επιστολογραφία μεταξύ συνεργατών και φίλων δεν θυμίζει αυτό το πράγματα που έστειλε ο Κοτζιάς στον Πρωθυπουργό και ο άλλος του απέδωσε τον χαρακτήρα ''αυστηρά προσωπικό'' για να μην εξαναγκαστεί να τη δώσει στη δημοσιότητα». 

«Σύμφωνα λοιπόν με μια εκ των πηγών που διαθέτω ένθεν κακείθεν, ο Νίκος Κοτζιάς, μεταξύ των πολλών άλλων που αναφέρει για τη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρεται και στην εκδίωξη από το ΥΠΕΞ του ξαδέλφου Τσίπρα, Γιώργου. Προχωρεί δε σε εκτενή αναφορά στη θητεία του Γ. Τσίπρα με καθόλου, μάλιστα, κολακευτικό τρόπο, καθώς και στους λόγους που οδήγησαν στην αποπομπή του, ως μια ακόμη ένδειξη της υπονόμευσής του από το Μέγαρο Μαξίμου (στο ίδιο πλαίσιο, ως γνωστόν, εντάσσει και το γεύμα Τσίπρα  – Καμμένου στη Λέσχη Αξιωματικών, το οποίο πληροφορήθηκε, όπως σημειώνει δηκτικά, από ''Τα Νέα''…)», σημειώνει ο κ. Παπαχρήστος. 

Υπενθυμίζεται πως ο Γ. Τσίπρας κατείχε στο υπουργείο Εξωτερικών τη θέση του γενικού γραμματέα Οικονομικών Διεθνών Σχέσεων και εξεδιώχθη πέρυσι, ύστερα από εντολή του Νίκου Κοτζιά.

Φωτογραφία Intime News