Με αναφορές σε Αν. Παπανδρέου και Ελ. Βενιζέλο η ομιλία Τσίπρα

Με αναφορές σε Αν. Παπανδρέου και Ελ. Βενιζέλο η ομιλία Τσίπρα

Επαναλαμβάνοντας τη κινδυνολογική ρητορική του, αλλά και με συνθήματα που παρέπεμπαν στον... Ανδρέα Παπανδρέου πραγματοποίησε την προεκλογική του ομιλία στο Ηράκλειο της Κρήτης ο Αλέξης Τσίπρας, η οποία ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση, αφού κατά την προγραμματισμένη ώρα έναρξής της το συγκεντρωμένο ακροατήριο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες των διοργανωτών.    

«Την Κρήτη δεν θα μας την πάρει κανείς, ήταν πάντα μπροστά στους δημοκρατικούς και κοινωνικούς αγώνες» ανέφερε στην έναρξη της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας για να προχωρήσει σε μια σαφή αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου, τονίζοντας πως «η Ελλάδα δεν ανήκει σε τρεις οικογένειες, η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»

Κατά την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στον Ελευθέριο Βενιζέλο υποστηρίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συνεχιστής της δημοκρατικής παράταξης του τόπου που κάνει την Ελλάδα ισχυρότερη και μεγαλύτερη».

 

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε εκ νέου πως η ανατροπή του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών είναι εφικτή, υπογραμμίζοντας πως ο ελληνικός λαός δεν είπε ακόμη την τελευταία του λέξη. «Έχουμε μπροστά μας την πιο κρίσιμη εβδομάδα. Την τελική ευθεία. Δεν κυνηγάμε ανεμόμυλους. Η ανατροπή θα έρθει εφόσον ο καθένας και η καθεμία από μας φέρει στην κάλπη άλλον έναν άνθρωπο που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο», τόνισε.

Στη συνέχεια, εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, για τη στάση τους όσον αφορά την ονομασία των Σκοπίων, προσθέτοντας πως «οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν, έχουν επιβάλει σιωπητήριο στην προγραμματική συζήτηση».