Με 158 «ναι» πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση

Με 158 «ναι» πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση

Εξασφάλισε τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς στην προβλεπόμενη,ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης μετά την τριήμερη συζήτηση στην Βουλή έλαβε 158 «ναι» από τους βουλευτές της πλειοψηφίας

Καταψήφισαν οι 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ 25), ενώ η ψηφοφορία έγινε δι'' εκφωνήσεως.

Η συζήτηση ήταν τριήμερη, αφού μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού το Σάββατο ξεκίνησε η διαδικασία και  μάλιστα τοποθετήθηκαν πέραν των εισηγητών, οι αρχηγοί των υπολοίπων κομμάτων καθώς και βουλευτές. Συνολικά μίλησαν 155 βουλευτές, ενώ οι υπουργοί και υφυπουργοί ανέλυσαν το σχέδιο της νέας κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία.

«Η κυβέρνηση έλαβε τη δεδηλωμένη της Βουλής. Από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά. Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και θα δουλέψουμε κάθε μέρα με ένα κεντρικό στόχο: Να κάνουμε τις ζωές όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων καλύτερες. Να είστε καλά. Καλή δουλειά σε όλες και σε όλους», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις Προγραμματικές Δηλώσεις.