Μ.Βαρβιτσιώτης: Η κυβέρνηση είναι ανίκανη, ανεύθυνη και αδιαφανής στο μεταναστευτικό

Μ.Βαρβιτσιώτης: Η κυβέρνηση είναι ανίκανη, ανεύθυνη και αδιαφανής στο μεταναστευτικό

Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό ασκεί ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επισημαίνοντας πως η ΝΔ θα συνεχίσει να αναζητά ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ τονίζει πως «η Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, έχει λάβει για τη διαχείριση του Προσφυγικού από την Ευρώπη τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια που έχει δοθεί ποτέ σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσθέτοντας πως απέναντι στο συνολικά ένα 1,6 δισ. ευρώ που έχουν διατεθεί στην Ελλάδα, η κυβέρνηση έχει να αντιτάξει σήμερα την εικόνα της Μόριας. Μια εικόνα, που όπως λέει χαρακτηριστικά είναι αυταπόδεικτα αναντίστοιχη με τον πακτωλό των χρημάτων που κλήθηκαν να διαχειριστούν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος».

 Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισημαίνει πως οι αρμόδιοι υπουργοί δεν προσκομίζουν αριθμούς και έγγραφα σε 64 συνολικά ερωτήσεις που τους έχει θέσει για το πού πήγαν τα χρήματα αυτά, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ενώ κάνει λόγο για μια κυβέρνηση, που στον έλεγχο που της γίνεται από τον τύπο, δεν απαντά με στοιχεία, αλλά απαντά με χειροπέδες. «Απέναντι σε αυτόν το διεθνή διασυρμό που υφίσταται η χώρα μας, η Νέα Δημοκρατία δε θα παραμείνει αμέτοχη. Θα συνεχίσει να ρωτά, να ελέγχει, να αναζητά ευθύνες», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για αδυναμία, ανικανότητα και αδιαφάνεια τονίζοντας πως δεν έχει καταφέρει να χαράξει μία συγκροτημένη και αποτελεσματική πολιτική αντιμετώπισης του μεταναστευτικού. Όπως λέει «οι κάτοικοι των νησιών μας είναι αυτοί που, σε μεγάλο βαθμό, «πληρώνουν το μάρμαρο» της κυβερνητικής ανικανότητας. Είναι αυτοί που καθημερινά βιώνουν τα αποτελέσματα της ανεπάρκειάς τους. Γι αυτό και πρέπει, επιτέλους, να τονιστεί προς κάθε κατεύθυνση ένα πράγμα: Το Ανατολικό Αιγαίο δεν αντέχει άλλο να σε μετατρέπει σε άναρχη αποθήκη ψυχών ενός προβλήματος, όχι εθνικού, αλλά αμιγώς ευρωπαϊκού».