Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από τους ΑΝΕΛ στη Βόρεια Ελλάδα

Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από τους ΑΝΕΛ στη Βόρεια Ελλάδα

Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από τους ΑΝΕΛ στη Βόρεια Ελλάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία με το Σκοπιανό επιβεβαιώνοντας τα σημάδια κατάρρευσης που δείχνει η συγκυβέρνηση με τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ να μετράει καθημερινά ολοένα και λιγότερα στελέχη.  Την ίδια ώρα τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ κατρακυλούν στην Βόρεια Ελλάδα, ενώ η ΝΔ δείχνει σταθερή άνοδο.

Τελευταίο «κύμα» αποχωρήσεων ήρθε από την Κοζάνη που ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Πλακεντάς που με επιστολή του την οποία συνυπογράφουν ακόμη έντεκα στελέχη του κόμματος γνωστοποιεί πως εγκαταλείπει τους ΑΝΕΛ.

«Κατόπιν των νέων δεδομένων που προέκυψαν με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και του κράτους των Σκοπίων, μιας συμφωνίας που σχεδόν σε όλα της τα σημεία παραβιάζει κάθε κόκκινη γραμμή που είχαμε θέσει ως Ανεξάρτητοι Έλληνες για το συγκεκριμένο ζήτημα, στην βάση της προγραμματικής σύμπραξης για σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικού Σκοπού με τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ότι η μόνη πράξη τήρησης της αξιοπρέπειας μας είναι η υποβολή των παραιτήσεων μας προς τα αρμόδια όργανα του Κινήματος» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται πως χτες ο Δημήτρης Καμμένος που υπερψήφισε την πρόταση μομφής της ΝΔ καθώς δεν ήθελε να ρίξει «ζαριά για την Μακεδονία»  διεγράφη από τους ΑΝΕΛ.

Η πρώην εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα διαφωνώντας με τους χειρισμούς στο Σκοπιανό. «Η κατάπτυστη συμφωνία που προέκυψε και από την ανεπάρκεια και τις εγκληματικές πολιτικές του παρελθόντος δεν πρέπει να υπογραφεί από τον Υπουργό Εξωτερικών και από κανέναν άλλον», σημείωσε.

Στη λίστα των παραιτήσεων προστέθηκε και ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής Καστοριάς, Χρήστος Παύλου, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά τη διαγραφή Δημήτρη Καμμένου. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως δεν γίνεται οι ΑΝΕΛ να διαφωνούν με την πρόταση για τη «Βόρεια Μακεδονία» αλλά να συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση.

Εκτός από την Καστοριά, απώλειες είχαν οι ΑΝΕΛ και στην Πιερία με τους Θεοχάρη Μπικηρόπουλο και ο Δημήτρη Ζησιμόπουλο να αποχωρούν από το κόμμα.

Ο Θεοχάρης Μπικηρόπουλος ανέφερε σε δήλωση του: «ως Μακεδόνας υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου, ζητώντας τη διαγραφή μου από μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ Πιερίας, και από μέλος των ΑΝΕΛ. Ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να καταλάβει ότι προτιμούμε την ξύλινη πολιτική γλώσσα της αλήθειας που λέει τα σύκα- σύκα και τη σκάφη- σκάφη και όχι « λογοπαίγνια και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας και τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού».

Ο Δημήτρης Ζησιμόπουλος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ε.α, υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος των ΑΝΕΛ, πράττοντας το «πατριωτικό του καθήκον». Όπως αναφέρει στη δήλωση του «Με την παρούσα διαμαρτύρομαι για το ξεπούλημα της Μακεδονίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή των ΑΝΕΛ».

Τέλος, στην Καβάλα, δήλωσε την παραίτησή του ο Γιώργος Τσακίρης, υποψήφιος βουλευτής, μέλος Γραμματειών και Επιτροπών και του Εθνικού Συμβουλίου και Αναπληρωτής Γραμματέας Προσφυγικού και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Παραιτήθηκε και ο αναπληρωτής γραμματέας υγείας των ΑΝΕΛ, Μ. Αλιφιεράκης

Νέα απώλεια για τους ΑΝΕΛ, καθώς παραιτήθηκε ο αναπληρωτής γραμματέας υγείας του κόμματος, Μανώλης Αλιφιεράκης. Ο κ. Αλιφιεράκης με επιστολή του ζητά από τον Πάνο Καμμένο να κάνει δεκτή την παραίτησή του τόσο από την θέση που του έχει ανατεθεί όσο και από την θέση του απλού μέλους του κόμματος.

Ο βουλευτής θέλει να διαχωρίσει την θέση του σχετικά με τους χειρισμούς των ΑΝΕΛ στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας.

Mονοψήφιος ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα

Κατακρημνίζονται τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ η ψαλίδα Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ έφτασε τις 14,4 μονάδες. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για το Πρώτο Θέμα, η κοινή γνώμη αντιτάσσεται στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ με επτά στους δέκα πολίτες να θεωρούν κακή τη συμφωνία.

Στην Βόρεια Ελλάδα, η συμφωνία ήταν ένα ισχυρό «χαστούκι» στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είδε τα ποσοστά του να κατρακυλάνε στο 9,1%, την ώρα που η ΝΔ βρίσκεται στο 27%.