Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, 23:42
Τελευταία ενημέρωση: 23:43

-A +A

Μαξίμου: Συμβουλεύουμε τη ΝΔ να διαβάσει της δηλώσεις Moscovici

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, 23:42
Τελευταία ενημέρωση: 23:43
Μαξίμου: Συμβουλεύουμε τη ΝΔ να διαβάσει της δηλώσεις Moscovici
-A +A

Δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη ασκούν πηγές της κυβέρνησης. Επισημαίνουν ότι στην αυριανή ψηφοφορία έχει δύο επιλογές: είτε να καταψηφίσει τα μέτρα στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων και την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, είτε να τα ψηφίσει, οπότε και δεν θα πρέπει "να τολμήσει στη συνέχεια να επανέλθει στην καταστροφολογία περί εκτροχιασμού του προγράμματος" από αυτή την κυβερνητική επιλογή. Ως προς αυτό, τον "συμβουλεύουν" να διαβάσει τις δηλώσεις του P. Moscovici ότι "οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα". Υπογραμμίζουν δε ότι "οποιαδήποτε κίνηση κωλυσιεργίας βρίσκει αφορμή από την συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή κρύβει πολιτικές σκοπιμότητες".

Συγκεκριμένα, οι πηγές της κυβέρνησης κατηγορούν τον κ. Μητσοτάκη και το κόμμα του ότι "συμπεριφέρονται ως πέμπτη φάλαγγα εντός της χώρας, εκπροσωπώντας τους δανειστές". "Δεν ενδιαφέρονται για τίποτα πέρα από την εκδικητική επιστροφή τους στην εξουσία, δίνοντας πιστοποιητικά υποτακτικότητας στους ακραίους κύκλους που επιθυμούν τη βύθιση της χώρας στο χάος της λιτότητας και της φτώχειας", σημειώνουν.

Τονίζουν ότι "η αυριανή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή χαράσσει δύο εναλλακτικές στον κ. Μητσοτάκη: Ή να καταψηφίσει τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, δηλώνοντας με παρρησία την άποψή του". "Αν, όμως, η ΝΔ αποφασίσει να κάνει κωλοτούμπα και ψηφίσει τα μέτρα κοινωνικής στήριξης", συμπληρώνουν, "να μην τολμήσει στη συνέχεια να επανέλθει στην καταστροφολογία περί εκτροχιασμού του προγράμματος από την κυβερνητική αυτή επιλογή".

"Συμβουλεύουμε την ηγεσία της ΝΔ", συνεχίζουν, "να διαβάσει και τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου κ. Moscovici, στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), σύμφωνα με τις οποίες "οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα"". "Είναι, λοιπόν, σαφές", υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, "ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμα, είναι εντός στόχων και οποιαδήποτε κίνηση κωλυσιεργίας βρίσκει αφορμή από την συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή κρύβει πολιτικές σκοπιμότητες".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα