Μαξίμου και Κουμουνδούρου καλύπτουν Πολάκη για το δάνειο των 100.000 ευρώ

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, 18:06
-A +A
Μαξίμου και Κουμουνδούρου καλύπτουν Πολάκη για το δάνειο των 100.000 ευρώ

Υπό την ομπρέλα προστασίας του Μαξίμου και του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο Π. Πολάκης για την υπόθεση των δανείων ύψους 100.000 από την Τράπεζα Αττικής. Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού καλύπτεται πλήρως με τον υπουργό Επικρατείας, Χριστόφορο Βερναρδάκη να δηλώνει πως είναι «έντιμος μέχρι αηδίας» και τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ανακοίνωσης, να επισημαίνει «πήρε δάνειο όπως σχεδόν η μισή Ελλάδα, βάζοντας υποθήκη το σπίτι του».

Την ώρα που η Τράπεζα της Ελλάδας ξεκινά έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν ακολουθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες και αν ελήφθησαν οι απαραίτητες εγγυήσεις για το καταναλωτικό αλλά και το προσωπικό δάνειο που έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, σύσσωμοι κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις υπέρ του επικαλούμενοι την... εντιμότητά του.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε ο μεν πρώτος αναφέρθηκε στο ΚΙΝΑΛ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώθηκε στη Ν.Δ.. Τόσο το Μαξίμου όσο και η Κουμουνδούρου πάντως πολιτικοποίησαν το θέμα της δανειοδότησης επιχειρώντας να εμφανίσουν τον Π. Πολάκη ως... στοχοποιημένο.

«Ο Π. Πολάκης είναι ένας εξαιρετικά έντιμος άνθρωπος, μέχρι αηδίας θα έλεγα, το δάνειο δεν κινείται στη σφαίρα της αδιαφάνειας, δεν πιστεύω ότι υπάρχει ζήτημα ηθικής τάξης» δήλωσε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης ο οποίος ταυτόχρονα αναρωτήθηκε «Πόσο ηθικό είναι να λέει ο Τσουκάτος ότι δόθηκαν μίζες στο ΠΑΣΟΚ και να μη γίνεται συζήτηση;»

Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι ο Π. Πολάκης «πήρε δάνειο όπως σχεδόν η μισή Ελλάδα, βάζοντας υποθήκη το σπίτι του»

Κάνοντας λόγο λόγο για «στοχοποίηση» του από Μέσα Ενημέρωσης που «λιβανίζουν τη Ν.Δ.» ανέφερε ότι «ανπαιρνε μίζες ή, αντί να βάλει υποθήκη την οικία του, κάποιος επιχειρηματίας του χάριζε το σπίτι στο οποίο διαμένει» δεν θα υπήρξε πρόβλημα.

Ταυτόχρονα βέβαια στοχοποιήθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μ. Σπυράκη με την κατηγορία ότι έχει... υπόλοιπα δανείου ενώ φυσικά υιοθετήθηκαν και τα γνωστά δημοσιεύματα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του που επανήλθαν στο προσκήνιο στα πλαίσια της νέας σκανδαλολογίας ενόψει εκλογών.

Ο πανικός που έχει προκληθεί στην κυβέρνηση είναι εμφανής. Η εμπλοκή του Π. Πολάκη ανοίγει τον ασκό του Αιόλου δεδομένου ότι δάνεια αναλόγου ύψους και μάλιστα με δεύτερη προσημείωση ακινήτου χαρακτηρίζονται ως ανέφικτα για την αγορά.

Πολύ δε περισσότερο όταν η πρώτη προσημείωση αφορά άλλη Τράπεζα.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 22/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα