Μαξίμου: Αιχμές κατά Γ. Στουρνάρα - Καλύπτει Π. Πολάκη

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, 13:21
-A +A
Μαξίμου: Αιχμές κατά Γ. Στουρνάρα - Καλύπτει Π. Πολάκη

Με αιχμές κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος παρεμβαίνει το Μέγαρο Μαξίμου, δείχνοντας ότι καλύπτει για μια ακόμη φορά τον Παύλο Πολάκη μετά τα όσα έγιναν με την καταγραφή της συνομιλίας, την οποία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα. 

Σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση σέβεται τη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της ΤτΕ, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ζητά με ανακοίνωσή του να δείξουν όλες οι πλευρές τον ίδιο σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας, φράση που εκλαμβάνεται ως αιχμή κατά του Γιάννη Στουρνάρα κυρίως όμως ως στήριξη στον Π. Πολάκη, ο οποίος νωρίτερα με ανάρτηση στο facebook κατηγορούσε τον διοικητή της ΤτΕ ότι «χρησιμοποιεί την κεντρική τράπεζα ως όχημα σπίλωσης και δίωξης των πολιτικών του αντιπάλων». 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής.

Τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές». 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα