«Μάλλον υποτιμάτε τη νοημοσύνη άλλων»
Απάντηση ρωσικής πρεσβείας στις ΗΠΑ

«Μάλλον υποτιμάτε τη νοημοσύνη άλλων»

«Πόλεμος» δηλώσεων μεταξύ της αμερικανικής και ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα, με τις ΗΠΑ να κατηγορούν τη Ρωσία πως «δεν είναι ο πυλώνας της ειρήνης και της σταθερότητας» για να λάβει τη ρωσικά απάντηση ότι «μάλλον υποτιμάτε τη νοημοσύνη άλλων».

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα δήλωσε ότι «δεν κατανοεί την απάντηση της ρωσικής πρεσβείας στη συνέντευξη του Πάιατ» και ανέφερε ως παράδειγμα τη Λιβύη, την Ουκρανία και τη διάσπαση στην Ορθοδοξία.

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα αντέδρασε αναφέροντας πως «η Λιβύη, η Ουκρανία, η διάσπαση στην Ορθοδοξία είναι ακριβώς τα πλέον καταπληκτικά παραδείγματα του "σταθεροποιητικού" ρόλου των ΗΠΑ, όπως και η απροκάλυπτη και μόνιμη ανάμειξη στα εσωτερικά τρίτων χωρών. Μάλλον υποτιμάτε τη νοημοσύνη άλλων. Έλεος πια!».

Η αρχή στον «πόλεμο» δηλώσεων» έγινε μετά την αναφορά του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ στο Mega ότι από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας νικητής θα βγει μόνο η Ρωσία.

Στη συνέχεια η ρωσική πρεσβεία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε λόγο για «ανοησίες από πλευράς του Αμερικανού διπλωμάτη».