Μαλλιά κουβάρια ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τις χθεσινές διαρροές της Ξ. Δημητρίου
Προανακριτική

Μαλλιά κουβάρια ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τις χθεσινές διαρροές της Ξ. Δημητρίου

Κόντρα ξέσπασε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της προανακριτικής Επιτροπής, με αφορμή όσα φέρεται να είπε χθες στην κατάθεσή της η πρώην εισαγγελέας του ΑΠ, Ξένη Δημητρίου. Συγκεκριμένα, -σύμφωνα με γαλάζιες πηγές- οι βουλευτές της ΝΔ, με προεξάρχοντα τον Δημήτρη Μαρκόπουλο ζήτησε να καταδικάσουν τα μέλη της επιτροπής τις ψευδείς χθεσινές διαρροές που είδαν το φως από την εφημερίδα «Documento» και την «Εφημερίδα των Συντακτών» σύμφωνα με τις οποίες η τέως εισαγγελέας του ΑΠ Ξένη Δημητρίου παρουσιαζόταν να μιλά δήθεν για «υποθέσεις τριών βουλευτών και πρώην υπουργών της ΝΔ με off shore».

«Καταγγέλλουμε τη στάση όσων βουλευτών διοχετεύουν σε ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ ψευδείς πληροφορίες. Αλλοιώθηκαν  - βάσει και των πρακτικών που διαθέτουμε και τα οποία λένε την απόλυτη αλήθεια - οι δηλώσεις Δημητρίου. Κάποιοι τος άλλαξαν για να επωφεληθούν επικοινωνιακά. Αυτό γίνεται για πολλοστή φορά με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων. Είναι ντροπή. Καλούμε ως πλειοψηφία σε καταδίκη τέτοιων πρακτικών. Τα fake news δεν χωράνε εδώ" τόνισε ο Δ. Μαρκοπουλος. 

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας αρνήθηκε να προβεί στην καταδίκη των δημοσιευμάτων και μίλησε για υποκριτικό αίτημα καταδίκης εκ μέρους της πλειοψηφίας.  «Άλλο είναι διαρροή πραγμάτων κι εντελώς διαφορετική η διαστρέβλωση τους», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Μπούγας ενώ την σκυτάλη πήρε ο Γιώργος Κώτσηρας. «Πρόκειται για συρραφή αποσπασμάτων που αλλοιώνουν το τι πραγματικά λέχθηκε», συμπλήρωσε -σύμφωνα με πηγές της ΝΔ- ο ίδιος και προσέθεσε: Δεν μπορεί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνουν στα κανάλια και να τοποθετούνται - αν και δεν είναι καν μέλη της προανακριτικής - για μια διαστρεβλωμένη δήλωση και να την παρουσιάζουν αλλιώς». 

Διαβάστε ακόμα:

Ι. Αγγελής: «Ψεύδη όσα κατέθεσε η Ξ. Δημητρίου - Να κληθώ κατ' αντιπαράσταση»