Μ. Ζορπίδης: Ο κ. Τσίπρας αναζητάει «κολαούζους» για το ταξίδι του στα Σκόπια

Μ. Ζορπίδης: Ο κ. Τσίπρας αναζητάει «κολαούζους» για το ταξίδι του στα Σκόπια

Τα μέλη του Επιμελητηρίου δεν προσκλήθηκαν από την κυβέρνηση στην σύσκεψη προετοιμασίας, αλλά απλά κλήθηκαν να ακολουθήσουν τον πρωθυπουργό χωρίς ατζέντα, ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και έκανε λόγο για επίσκεψη «θέατρο» αποδίδοντάς την σε επικοινωνιακού λόγους.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση αναζητά επιχειρηματίες που θα συνοδεύουν ως «κολαούζοι» χωρίς ατζέντα τον πρωθυπουργό στην επικείμενη επίσκεψή του στην Βόρεια Μακεδονία και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να μετατρέψει σε «θέατρο» την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, για επικοινωνιακούς λόγους.

Ο κ. Ζορπίδης υπενθύμισε ότι έχει ταχθεί κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, ωστόσο υπογράμμισε ότι η απόφαση του Επιμελητηρίου ελήφθη ομόφωνα και δεν αντανακλά προσωπικές θέσεις του, ενώ για την επικείμενη επίσκεψη σημείωσε πως θα μπορούσε προ πολλού να ταξιδεύσει μόνος του στα Σκόπια για επιχειρηματικές δραστηριότητες, εάν ήθελε, και συνεπώς δεν προτίθεται να μεταβεί στην γειτονική χώρα απλά για να φωτογραφηθεί συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό.