M. Valls: Η Γαλλία δεν θα υποκύψει στις τρομοκρατικές απειλές

M. Valls: Η Γαλλία δεν θα υποκύψει στις τρομοκρατικές απειλές

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Manuel Valls, μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας στο Παρίσι, δήλωσε πως η Γαλλία βρίσκεται απέναντι “σ'' έναν πόλεμο" και "θα πρέπει να ζει με την τρομοκρατία”.

Τόνισε πως οι Αρχές είχαν θέσει την περιοχή γύρω από τη Νίκαια στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, ενώ κάλεσε και επιπλέον βοήθεια.

Πρόσθεσε ότι θα κατατεθεί την Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο, ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στη Γαλλία να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις ακόμη μήνες.

Η περίοδος 16 - 18 Ιουλίου ορίστηκε ως μέρες πένθους για τη χώρα, όπου οι σημαίες θα κυματίσουν μεσίστιες από σήμερα, δήλωσε ο Valls.

“Θα ήθελα να τονίσω στους Γάλλους ότι δε θα ενδώσουμε”, δήλωσε ο M. Valls. "Η Γαλλία δεν θα υποκύψει στις τρομοκρατικές απειλές”.

"Οι καιροί έχουν αλλάξει και η Γαλλία θα πρέπει να ζήσει με την τρομοκρατία, την οποία και πρέπει να καταπολεμήσουμε. Θα πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη. Η Γαλλία χτυπήθηκε και πάλι στην καρδιά της, στις 14 Ιουλίου, μέρα εθνικής αργίας, Ημέρα της Βαστίλης. Η απάντηση της Γαλλίας είναι να παραμείνει πιστή στο πνεύμα της 14ης Ιουλίου, να παραμείνει ενωμένη".