Μ. Σπυράκη: Το θέατρο του παραλόγου ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φτάνει στο τέλος του

Παρασκευή 02 Νοεμβρίου 2018, 17:30
-A +A
Μ. Σπυράκη: Το θέατρο του παραλόγου ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φτάνει στο τέλος του

Θέατρο του παραλόγου που οδεύει προς το τέλος του χαρακτήρισε η Μαρία Σπυράκη τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση βυθίζεται μέσα σε σκάνδαλα, βαριά και υπαρκτά.

«Το θέατρο του παραλόγου που βλέπουμε να εξελίσσεται ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς συνεταίρους, που θεωρούν ότι μπορούν να είναι μαζί όταν πρόκειται για τη νομή της εξουσίας και χώρια όταν πρόκειται για κεντρικές πολιτικές επιλογές, όπως είναι η περίπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών, θα τελειώσει. Ο κόσμος ξέρει ότι πρόκειται περί ενός θεάτρου. Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αλιεύσει άλλους βουλευτές, ορισμένους που ήδη έχουν εκδηλωθεί και από την πλευρά των ΑΝΕΛ και από την πλευρά άλλων κομμάτων ή ανεξάρτητους, προκειμένου να δημιουργήσει μια νέα πλειοψηφία», τόνισε χαρακτηριστικά η Μαρία Σπυράκη μιλώντας στον Alpha.

H εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επεσήμανε επίσης ότι τα πολιτικά καύσιμα αυτής της κυβέρνησης εξαντλούνται γιατί υπάρχουν εξελίξεις σε ένα περιβάλλον δυσμενέστατο για την Ελλάδα διεθνώς, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το δημοσίευμα της Handelsblatt που λέει ότι το πρόβλημα στην πρόσβαση στο δανεισμό δεν προκύπτει μόνο λόγω Ιταλίας, αλλά κυρίως λόγω του γεγονότος ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν να είναι σε προεκλογική περίοδο και δεν θυμάται ότι πρέπει να διατηρήσει σταθερά το τιμόνι. Πρόσθεσε επισης ότι η κυβέρνηση βυθίζεται μέσα σε σκάνδαλα, βαριά και υπαρκτά.

Για την οικονομία η κ. Σπυράκη σημείωσε ότι αφ’ ενός οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου είναι αυτές που στην πραγματικότητα έχουν στραγγίσει την αγορά και δεν επιτρέπουν στον ιδιωτικό τομέα ούτε  να αποπληρώσει τις δικές του οφειλές ούτε να προσλάβει έναν άνθρωπο, αφ’ ετέρου το γνωστό cash buffer, έχει να κάνει με τη δυνατότητα να μην μπούμε σε διαδικασία κινδύνου για την αποπληρωμή του χρέους, όμως η πρόσβαση στις αγορές είναι απαραίτητη για να μπορέσει η Ελλάδα να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη.

Αναφερόμενη στον Παύλο Πολάκη και τις έρευνες στον χώρο της Υγείας η κ. Σπυράκη υπογράμμισε ότι το «πρότζεκτ Πολάκη» σε συνδυασμό με τις καταγγελίες για Ρασπουτιν  δείχνει απλώς ότι θα ανακυκλωθούν μια σειρά συζητήσεις και υποθέσεις οι οποίες ήδη ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, σε μια προσπάθεια να σπιλωθούν άνθρωποι στη Ν.Δ. «Υπάρχει συνταγή Πολάκη και πρότζεκτ Τσίπρα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, να θολώσουν την ατμόσφαιρα.....Δεν θα επιτρέψουμε να ποινικοποιηθεί η πολιτική ζωή με βάση ιστορίες που ανακυκλώνονται. Θα ‘ρθουν όλα στο φως γιατί ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη. Αλλά σε εκλογές με συνταγή Πολάκη, δεν θα επιτρέψουμε να πάμε. Θα το αποτρέψουμε, αποκαλύπτοντας με όλες τις λεπτομέρειες τα πραγματικά σκάνδαλα. Διότι τα πραγματικά σκάνδαλα είναι εδώ και ζημιώνουν το δημόσιο συμφέρον. Τα πραγματικά σκάνδαλα είναι εδώ και δεν έχουν ερευνηθεί. Ό,τι και να προσπαθήσουν να κάνουν, ένα είναι προεξοφλημένο: Ο κόσμος πια δεν τους εμπιστεύεται», τόνισε η κ. Σπυράκη.
Τέλος η κ. Σπυράκη ξεκαθάρισε ότι Ν.Δ. ζητά προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη διαχείριση των κονδυλίων στο προσφυγικό και για την κατάσταση που επικρατεί και στη Μόρια και σε άλλα hot spot.

«Δεν υπάρχει διαδικασία ελέγχου των μη κυβερνητικών οργανώσεων και σε αυτές πήγε ένα πολύ μεγάλο ποσό, περισσότερο από 600 εκατ. εξαρχής. Και ζητάμε να ερευνήσουμε όλα τα πεδία. Πάντως δεν είναι δυνατόν να σερβίρεται ρύζι που μοιάζει με πέτρα και την ίδια ώρα να ρέει πακτωλός χρημάτων από την Ε.Ε. Κάτι περίεργο συμβαίνει. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ρέει  πακτωλός χρημάτων από την πλευρά της Ε.Ε. και οι άνθρωποι ζουν σε συνθήκες ντροπής. Είναι ντροπή για την Ε.Ε., είναι ντροπή για την Ελλάδα, είναι ντροπή για την ανθρωπότητα οι άνθρωποι να ζουν στοιβαγμενοι κάτω από τέτοιες συνθήκες, συνθήκες που δεν διασφαλίζουν στο ελάχιστο την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη διαβίωση των ενηλίκων και την προστασία των παιδιών. Και αυτό πρέπει διερευνηθεί και ο πρωθυπουργός πρέπει να απαντήσει, να μας πει γιατί η OLAF έκανε εισβολή σε ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες που ασχολούνται με την κατανομή των κοινοτικών κονδυλίων. Να μας πει πού πήγαν τα κονδύλια», κατέληξε η κ. Σπυράκη.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα