Μ. Σπυράκη: Το Eurogroup επιβεβαίωσε τη στενή επιτήρηση της Ελλάδας

Μ. Σπυράκη: Το Eurogroup επιβεβαίωσε τη στενή επιτήρηση της Ελλάδας

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα για τους χειρισμούς της σε σχέση με τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Η κυρία Σπυράκη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών επεσήμανε ότι τρία χρόνια η κυβέρνηση αδράνησε αποφεύγοντας να πάρει θέση για το σημαντικό αυτό θέμα, έχοντας ως προτεραιότητά της την παροχή ρουσφετιών.

“Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα παραμένει σε στενή επιτήρηση. Η κυβέρνηση δεν προχωρά στην πράξη σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Άφησε τρία χρόνια το θέμα να κακοφορμίσει. Η κυβέρνηση επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο παροχών και ρουσφετιών. Αντί να λύνει προβλήματα επιδόθηκε σε ρουσφέτια” τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Σπυράκη.

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ σχολίασε και την πρόταση της υπουργού Πολιτισμού για μεταφορά του “Δρομέα” στα Σκόπια.
“ Ξεπερνά κάθε όριο φαντασία η πρόταση της υπουργού Πολιτισμού να ανταλλάξει τον Δρομέα με ένα σύμβολο της παραχάραξης της ιστορίας. Μεταξύ του κ.Βαρώτσου και ενός υπουργού της κυβέρνησης δεν έχουμε δίλημμα για τον ποιόν θα πιστέψουμε” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υιοθετεί την πρόταση για αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στα ψηφοδέλτια, ενώ εξέφρασε την ευχή το κυβερνών κόμμα να μην αναιρέσει τον εαυτό του σχετικά με την ψηφοφορία για το άρθρο 32 στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης.

“Ακόμα και ο εξευτελισμός έχει τα οριά του” ήταν η χαρακτηριστική φράση της κυρίας Σπυράκη.

“Αλίμονο αν είχαμε όλοι στην ΝΔ το ίδιο ύφος. Οι διαφορές στο ύφος δεν συνιστούν διαφορές στις πολιτικές, οι οποίες καθορίζονται από τον πρόεδρο και τα αρμόδια όργανα” ήταν η απάντηση της Μαρίας Σπυράκη σε ερώτηση για δημοσιεύματα που έχουν να κάνουν με δήθεν κόντρα του Νίκου Δένδια με τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Η Μαρία Σπυράκη απευθυνόμενη στο Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε να μάθει ποιες κινήσεις έχει κάνει μέχρι τώρα η κυβέρνηση για να μην επαναληφθούν τα όσα τραγικά έγιναν στο Μάτι.