Μ. Σπυράκη: «Συνώνυμη η κυβέρνηση με την πολιτική ανωμαλία, βιάζεται να ξεχάσει τις Πρέσπες»

Μ. Σπυράκη: «Συνώνυμη η κυβέρνηση με την πολιτική ανωμαλία, βιάζεται να ξεχάσει τις Πρέσπες»

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Έτοιμη να θέσει βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνει η Νέα Δημοκρατία, εφόσον εκλεγεί στην διακυβέρνηση της χώρας, με την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος να τονίζει ότι η Ν.Δ. θα ελέγχει αυστηρά την εφαρμογή της «κακής συμφωνίας».

«Η κυβέρνηση είναι συνώνυμη με την πολιτική ανωμαλία και την συναλλαγή. Οι 151 βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης δεν είναι ίδιοι με εκείνους που ψήφισαν την κύρωση της συμφωνίας. Ο κ. Τσίπρας βιάζεται να ξεχάσουμε την συμφωνία. Βιάζεται να ξεχάσουμε την παραχώρηση της μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας. Ο κ. Ζάεφ ήδη έχει ξεχάσει το πρώτο συνθετικό της ονομασίας της χώρας. Η Ν.Δ. δεσμεύεται να ελέγχει αυστηρά την εφαρμογή της κακής συμφωνίας. Δεσμεύεται η ΝΔ να μπλοκάρει την ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας», ξεκαθάρισε η Μαρία Σπυράκη.

Η κυρία Σπυράκη προανήγγειλε την καταψήφιση εκ μέρους του κόμματός της και του πρωτοκόλλου ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και εκτίμησε ότι η ανακίνηση του ζητήματος της αύξησης του κατώτατου μισθού εντάσσεται σε ευρύτερο επικοινωνιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τις Πρέσπες έβγαλε από το συρτάρι την αύξηση του κατώτατου μισθού, κάτι που είχε ψηφίσει ήδη η Ν.Δ.. Θα μπορούσε η κυβέρνηση να το είχε κάνει ήδη από τον Σεπτέμβριο αλλά φαίνεται ότι περίμενε τόσο την γνώμη των πιστωτών όσο και να κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή», σημείωσε.

Σε σχέση με τις πρωινές δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ η εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. επιφύλαξε ένα ιδιαίτερα καυστικό σχόλιο. «Ο κ. Καμμένος εμφανίζεται πολύ πικραμένος από το προσυμφωνημένο διαζύγιο. Αν ξέρει κάτι παραπάνω και δεν είναι απλώς μία έξαψη ενός απατημένου εταίρου, ας το πει δημοσίως. Μάλλον δεν τα βρήκαν στη μοιρασιά», είπε η κα Σπυράκη.

«Το ερώτημα είναι αν πρόκειται για μία κανονική ή μία συμβολική έξοδο στις αγορές» ήταν η απάντηση της κυρίας Σπυράκη αναφορικά με την έξοδο της χώρας στις αγορές, ενώ καταδίκασε με απόλυτο τρόπο τα χθεσινά επεισόδια την ώρα της ομιλίας του προέδρου της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

«Η ΝΔ Με την ίδια ακριβώς ένταση που είχε κάνει το 2011 στα επεισόδια με τον κ. Παπούλια, το ίδιο κάνουμε και με τα χθεσινά επεισόδια με τον κ. Παυλόπουλο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή, μάλιστα, τις δικαστικές εξελίξεις στο σκάνδαλο Πετσίτη, η Μ. Σπυράκη διατύπωσε συγκεκριμένα ερωτήματα προς την κυβερνητική πλευρά. «Έχει καμία σχέση ο κ. Πετσίτης με το Μέγαρο Μαξίμου και με υπουργούς της κυβέρνησης ;», αναρωτήθηκε.