Μ. Σπυράκη: Η ακατάσχετη παροχολογία είναι επικίνδυνη για τη χώρα

Πέμπτη 06 Σεπτεμβρίου 2018, 15:53
-A +A
Μ. Σπυράκη: Η ακατάσχετη παροχολογία είναι επικίνδυνη για τη χώρα

«Ο κ. Τσίπρας επιστρέφει στον τόπο των εξαγγελιών, στη Θεσσαλονίκη, για να δώσει υποσχέσεις που ούτε κοστολόγησε, ούτε έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει. Η ακατάσχετη παροχολογία είναι επικίνδυνη για τη χώρα», δήλωσε η Μαρία Σπυράκη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στην Πειραιώς. 

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην περσινή του επίσκεψη στη ΔΕΘ που αφορούσαν το ρυθμό ανάπτυξης, την πορεία των επενδύσεων, τον αριθμό των συμβασιούχων και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων. 

Σχολιάζοντας αναλυτικά σε μία προς μία αυτές τις περιπτώσεις, η Μ. Σπυράκη τόνισε ότι η πραγματικότητα ήταν διαφορετική τελικά, ενώ όπως είπε η ίδια «αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στο παρελθόν που έρχονται σε προφανή σύγκρουση με την πραγματικότητα».

Σχετικά με το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να εξαγγείλει φοροελαφρύνσεις, κ. Σπυράκη ανέφερε πως «είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός, ό,τι και να εξαγγείλει, με όποιο ορίζοντα, ουδεμία σημασία έχει. Ο κ. Τσίπρας φεύγει και η ΝΔ θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της την επομένη των εκλογών». 

Επιπλέον επανέλαβε πως «η κυβέρνηση βάζει σε κίνδυνο με την ακατάσχετη παροχολογία την πορεία της χώρας» και τόνισε ότι «το δικό μας πρόγραμμα είναι κοστολογημένο στη λεπτομέρειά του».

Σχετικά με τα δάνεια της Νέα Δημοκρατίας,  η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος σημείωσε αρχικά πως όπως αποφάσισε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής είναι απολύτως σύννομα. Διευκρίνισε ότι η ΝΔ δεν έχει πάρει κανένα δάνειο μετά το 2011 και πως όλη η κρατική επιχορήγηση του 2017 πήγε για κάλυψη οφειλών και δανείων. 

Ειδικά για την πορεία των οικονομικών της ΝΔ μετά την εκλογή του Κυριακού Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος ανέφερε πως πχ το 2017 οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 75,6% και αυτό, τόνισε, είναι δείγμα γραφής. 

Πρόσθεσε πως έχει ενδιαφέρον να πει η κυβέρνηση και να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τι σήμαινε η επιστολή Τσίπρα στην Εθνική Τράπεζα περί ειδικού καθεστώτος μεταχείρισης των δανείων του κυβερνώντος κόμματος, τι έγινε με το κτίριο της Κουμουνδούρου και ποιος κρύβεται πίσω από οφ σορ που εμφανίζεται να είναι μέτοχος της Αυγής. 

Αναφερόμενη στις σημερινές επιθέσεις του Ρουβίκωνα μίλησε για οργανωμένη συμμορία που εξευτελίζει τη χώρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η ευθύνη για την δραστηριότητα του Ρουβίκωνα βαρύνει την κυβέρνηση». 

Αναφορικά, τέλος, με το ζήτημα της εξαγοράς από τη ΔΕΗ εταιρείας που ανήκε σε στενό συνεργάτη του Ζ. Ζάεφ, η κ. Σπυράκη κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες αυτή της συμφωνίας.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 14/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα