M. Σπυράκη: Γιατί η κυβέρνηση δεν απαντά για τη ΔΕΠΑ;

M. Σπυράκη: Γιατί η κυβέρνηση δεν απαντά για τη ΔΕΠΑ;

Για τεράστια υπόθεση για την οποία έχουν ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος έκανε λόγο η Μ. Σπυράκη αναφερόμενη στο ζήτημα της ΔΕΠΑ, προσθέτοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις παρά το γεγονός ότι ο Γιώργος Σταθάκης έχει παραδεχτεί ότι έπαιρνε μεταχρονολογημένες επιταγές.

«Εδώ υπάρχουν πραγματικά περιστατικά: η Δικαιοσύνη έχει ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε μια σειρά από πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων και κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, του κ. Κιτσάκου», σημείωσε η η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ σε συνέντευξή της στον Real FM.

Τόνισε, μάλιστα, ότι ο κ. Κιτσάκος ήταν ο άνθρωπος που δούλευε στην εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη, στην ΕΛΦΕ, στα λιπάσματα, και μετακόμισε στη ΔΕΠΑ μέσα σε μια νύχτα.

«Η ΕΛΦΕ, η εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη, χρωστούσε ήδη στη ΔΕΠΑ. Και όταν ο κ. Κιτσάκος μετακόμισε και, αντί να παίρνει χρήματα προκαταβολή για να δίνει  γκάζι, έπαιρνε μεταχρονολογημένες επιταγές, το χρέος ανέβηκε. Εκτοξεύτηκε κατά περίπου 50.000.000 ευρώ. Και σε αυτό το ερώτημα η κυβέρνηση δεν απαντάει. Γιατί λάμβανε μεταχρονολογημένες επιταγές; Το παραδέχεται ο κ. Σταθάκης ότι έπαιρνε μεταχρονολογημένες επιταγές. Μάλιστα ήταν επιταγές τρίτων εταιρειών offshore που ήταν των συμφερόντων του ίδιου του ιδιοκτήτη, του κ. Λαυρεντιάδη. Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με μια τεράστια υπόθεση για την οποία δεν παίρνουμε απαντήσεις», υποστήριξε η κ. Σπυράκη.

H εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υπενθύμισε ότι έχουν ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και ο ίδιος ο υπεύθυνος ο οποίος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος έχει τα στοιχεία, και έχουν δημοσιευτεί τα πρακτικά ότι έχει ενημερώσει έξι, έξι αρμόδιους υπουργούς.

«Αφού οι υπουργοί έλαβαν τα χαρτιά, αφού οι υπουργοί φαίνεται πως γνώριζαν, γιατί δεν έδρασαν», διερωτήθηκε η κ. Σπυράκη;