Μ. Σαλμάς: Η Novartis πλήρωνε ΜΜΕ για να με πολεμήσουν

Μ. Σαλμάς: Η Novartis πλήρωνε ΜΜΕ για να με πολεμήσουν

«Όπως διαβάζω ήμουν υπ''αριθμόν ένα εχθρικό πρόσωπο για τη Novartis. Πλήρωναν χρήματα σε ΜΜΕ για να με πολεμήσουν. Αντί λοιπόν να αντικρούσω φήμες, θα πω συγκεκριμένα πράγματα», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, υπενθυμίζοντας ότι με τα πορίσματα που εκείνος διέταξε ξεκίνησε ουσιαστικά η έρευνα, αλλά σημειώνοντας ότι ποτέ δεν είχε φανταστεί τη διαχείριση που θα ετύγχανε το θέμα και κυρίως ότι θα απολογούνταν και ο ίδιος.

«Είμαι αυτός που με τα πορίσματα που διέταξα και στα οποία αποτυπώνονται οι πρακτικές της Novartis, έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσει η έρευνα, σε επίπεδο φαρμάκου, στην πατρίδα μας», είπε στη Βουλή ο κ. Σαλμάς και τόνισε: «Κατά τη θητεία μου μέτρα ελήφθησαν μέτρα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η οποία επεκτάθηκε.

«Μέσα σε μία νύχτα, μετά από μεταρρύθμισή μου, έγινα στόχος. Ο τζίρος της Novartis υποχώρησε σε μία νύχτα, κάτι που σήμανε συναγερμό στα κεντρικά γραφεία στην Ελβετία, Με τρεις λέξεις που πρόσθεσα στη διάταξη δεν υπήρξαν αυθαίρετες αυξήσεις. Μεσοσταθμικά οι τιμές των φαρμάκων μειώθηκαν κατά 40% στη θητεία μου», πρόσθεσε ο κ. Σαλμάς.

«Αν έκαναν οι διοικητές των ταμείων αυτά που έκανε ο Σαλμάς, δεν θα είχαμε φθάσει εδώ», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της θητείας του η μηνιαία φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε.

«Από το 2013 μέχρι σήμερα με τις πολιτικές μου το ελληνικό Δημόσιο ωφελήθηκε. Στη θητεία μου έθεσα ως στόχο την πάταξη της διαφθοράς. Είναι άδικο αντί της επιβράβευσης να είμαστε σήμερα εδώ σε αυτή τη συζήτηση. Όλα έγιναν με διαφάνεια, καθαρότητα και προσωπικό κόστος. Το Πόθεν Έσχες μου έχει ελεγχθεί και η επιτροπή το έθεσε στο αρχείο. Όλα είναι πεντακάθαρα».

«Θα αφήσω την ομιλία μου παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές γιατί ενώ είσαι αυτός που τα άλλαξες όλα μπορείς να γίνεις και εν δυνάμει κατηγορούμενος από μία κατάθεση ενός ανώνυμου μάρτυρα. Δεν έχω καμία αντίρρηση να με παραπέμψετε», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο κ.Σαλμάς.

Πηγή: Καθημερινή

Φωτογραφία αρχείου Intimes