Μ. Πετσίτης: Σε πρώτο πλάνο στις «μεγάλες στιγμές» του ΣΥΡΙΖΑ

Μ. Πετσίτης: Σε πρώτο πλάνο στις «μεγάλες στιγμές» του ΣΥΡΙΖΑ

Σε πρώτο πλάνο βρισκόταν ο συνεργάτης και στενός φίλος του Νίκου Παππά στις «μεγάλες στιγμές» του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως στις δύο εκλογικές μάχες του 2015. Δίπλα στον νυν υπουργό αλλά και δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Αλέκο Φλαμπουράρη ήταν από τα πρόσωπα που είχαν, όπως φαίνεται, τη δυνατότητα να βρίσκεται στο.. επίκεντρο.

Οι φωτογραφίες της βραδιάς της δεύτερης εκλογικής νίκης του Αλέξη Τσίπρα, της 20ης Σεπτεμβρίου είναι χαρακτηριστικές, αφού εμφανίζουν τον Πρωθυπουργό στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου πλαισιωμένο από κορυφαία στελέχη όπως η Όλγα Γεροβασίλη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά και ο Αλέκος Φλαμπουράρης οποίος αγκαζέ με τον Μανώλη Πετσίτη δείχνουν την μεγάλη ικανοποίησή τους.

Ουδείς μπορεί να υποστηρίζει ότι ο Μανώλης Πετσίτης ήταν ένας άγνωστος εθελοντής παιδικός φίλος του Νίκου Παππά που είχε σπεύσει να βοηθήσει προεκλογικά τον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε και στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση ήταν μεταξύ αυτών που έκαναν γραπτές προβλέψεις για τα αποτελέσματα. Και ήταν και αυτός που ουσιαστικά κέρδισε μεταξύ άλλων τον Αλέξη Τσίπρα και τα κορυφαία στελέχη που και τότε βρισκόντουσαν στην Κουμουνδούρου.

syriza

Οπότε τα ερωτήματα παραμένουν σχετικά με τις σχέσεις που διατηρούσε όλο αυτό το διάστημα ο Μανώλης Πετσίτης με το Μαξίμου και συνολικά την κυβέρνηση αλλά και για το ρόλο του σε θέματα που αφορούσαν συγκεκριμένους επιχειρηματίες, που προτιμούσαν να έχουν μαζί του συνεργασίες.

Η Ν.Δ. επανήλθε και σήμερα ενώ συνολικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν εξηγήσεις. Που σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση αναβάλει να δώσει και επιχειρεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα αλλά το αργότερα την 21η Δεκεμβρίου θα κληθεί να διευκρινίσει από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης που αφορά στη ΔΕΠΑ.